Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Μεγάλη η έλλειψη προσωπικού στις Πυρ/κες υπηρεσίες Ευβοίας

Υπόμνημα στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Καπέλιο Βασίλειο απέστειλε η ΄Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες. και Πυροσβεστικά κλιμάκια της Περιφέρειας Στερεάς

 

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΠΥΡ/ΚΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κύριε Αρχηγέ, γνωρίζετε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μία από τις μεγαλύτερες γεωγραφικά περιφέρειες της χώρας, αποτελεί συνάμα και μία από τις επικινδυνότερες ζώνες αναφορικά με την εκδήλωση πυρκαγιών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Α.Π.Σ. Επίσης όμως σίγουρα θα γνωρίζετε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες και τα Πυρ/κα Κλιμάκια της Περιφέρειας είναι εξίσου μεγάλα και δυστυχώς διαρκώς επιδεινούμενα. Οι ελλείψεις σε προσωπικό, οι ελλείψεις και τα προβλήματα σε οχήματα και μηχανολογικό εξοπλισμό, τα κτιριακά προβλήματα που χειροτερεύουν συνεχώς τις συνθήκες διαβίωσης των συναδέλφων αποτελούν τα σημαντικότερα ζητήματα, για τα οποία η ηγεσία του Π.Σ. οφείλει να δρομολογήσει την επίλυσή τους, ώστε να μπορούμε όλοι να παρέχουμε τα καλύτερο δυνατό επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Δεν είναι η πρώτη φορά που επισημαίνουμε τα προβλήματα αυτά. Δυστυχώς η οικονομική κατάσταση σε μεγάλο βαθμό αλλά και η προχειρότητα σε συνδυασμό με τον ελλιπή προγραμματισμό ενεργειών που θα μπορούσαν να σώσουν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα, οδηγούν σε επιδείνωση αυτών και εν τέλει σε μη επιθυμητά αποτελέσματα στην απόδοση του επιχειρησιακού μας έργου.

Μεταξύ των άλλων ελλείψεων και προβλημάτων που αποτύπωσαν σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από πρόσφατες περιοδείες τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσής, για το Νομό  Ευβοίας αναφέρονται τα εξής:

Π.Υ. Χαλκίδας: Μεγάλο το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει διαχρονικά  (Α’ Τάξεως Σταθμός με μεγάλο όγκο συμβάντων), ενώ επίσης υπάρχει ζήτημα ασφάλειας στις μετακινήσεις του προσωπικού εξαιτίας των φθαρμένων ελαστικών.

Π.Υ. Ιστιαίας:Υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού ενώ καταγράφεται και η παλαιότητα των υπαρχόντων οχημάτων. Τα ίδια προβλήματα παρατηρούνται στα δύο (2) Πυρ/κά Κλιμάκια Μαντουδίου και Λίμνης, με το τελευταίο να έχει και μεγάλο κτιριακό πρόβλημα.

Π.Κ. Κύμης:Υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού.

Π.Κ. Καρύστου: Επίσης μεγάλη η έλλειψη σε προσωπικό.

Π.Κ. Σκύρου: Μεγάλη έλλειψη προσωπικού λόγω των μεταθέσεων των τριών (3) συναδέρφων στα αεροδρόμια.

Π.Κ. Αλιβερίου: Λόγω του μεγάλου όγκου συμβάντων και της βιομηχανικής περιοχής στην οποία βρίσκεται, προτείνεται η αναβάθμισή του σε Γ’ Τάξεως Σταθμό.

Επιπλέον των προβλημάτων που επιγραμματικά αναφέρονται παραπάνω, τεράστιο πλέον είναι το ζήτημα που έχει προκύψει με την μεγάλη καθυστέρηση της αποπληρωμής των προμηθευτών που αφορούν κυρίως επισκευές οχημάτων, καθώς λόγω της μεγάλης καταπόνησης που υφίστανται σε συνδυασμό με την παλαιότητα σημαντικού αριθμού εξ αυτών, καθημερινά τίθενται εκτός λειτουργίας, χωρίς να παραβλέπονται τα θέματα ασφάλειας που προκύπτουν από την πλημμελή συντήρησή τους για το προσωπικό που τα χειρίζεται.

Επισημαίνουμε επίσης τα πρόσθετα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στο εγγύς μέλλον με την έναρξη λειτουργίας του προγράμματος ψηφιακής ειδοποίησης πυρκαγιών «ENGEGE», ο χειρισμός του οποίου απαιτεί τουλάχιστον δύο άτομα, όταν σε πολλές υπηρεσίες το προσωπικό είναι ελάχιστο, οι επιφυλακές συνεχείς και όπως είναι φυσικό το βάρος δίνεται από όλους στην αντιμετώπιση των συμβάντων! Με λίγα λόγια με το ίδιο και λιγότερο συνεχώς προσωπικό, προστίθενται επιπλέον καθήκοντα και αναμένετε τα καλύτερα αποτελέσματα από εμάς, γεγονός αδύνατο και τα αποτελέσματα σύντομα θα φανούν!

Κύριε Αρχηγέ, αυτή τη φορά ελπίζουμε πως κάποιος θα ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αλλά και τα γενικότερα ζητήματα όπως παραπάνω περιγράφονται αφού αυτά καθορίζουν και επηρεάζουν την καθημερινή μας λειτουργία. Τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα και απαιτείται η δρομολόγηση λύσεων που να διευκολύνουν την υπηρεσιακή μας καθημερινότητα αλλά ως επί το πλείστον θα εξασφαλίζουν καλές συνθήκες υγείας και ασφάλειας του πυροσβεστικού προσωπικού.

Αναμένουμε τις ενέργειές σας για λύσεις στα παραπάνω ζητήματα.

Για το Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...