Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

3ο Ιστορικό Διήμερο της Ο.Π Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ στη Βόρεια Εύβοια

3ο Ιστορικό Διήμερο της Ο.Π Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ, Βόρεια Εύβοια 18-19 Μάρτη

Ξεκινάει αύριο το 3ο Ιστορικό Διήμερο της Ο.Π Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Βόρεια Εύβοια. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Πρόγραμμα Διημέρου


Σάββατο 18 Μάρτη:


9.30 π.μ.: Επίσκεψη στο παλιό εργοστάσιο του Σκαλιστήρη όπου θα γίνει συζήτηση για το μεγάλο απεργιακό αγώνα των εργατών το 1976. Στον ίδιο χώρο, θα παρουσιαστεί δρώμενο αφιερωμένο στο 8ωρο.

12 μμ.: Πορεία στο κέντρο της Ιστιαίας που θα περάσει από το παλιό Αστυνομικό Τμήμα που εκδηλώθηκε η πρώτη επίθεση του ΔΣΕ στην Εύβοια.

5.30 μ.μ.: Επίσκεψη στη Λίμνη και κατάθεση στεφανιού στο σημείο που θάφτηκε ο Γιώργος Βλαχούτσικος, πολιτικός επίτροπος του Ανεξάρτητου τάγματος Εύβοιας του ΔΣΕ.

6 μ.μ.: Οι μαθητές θα παίξουν «Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού» στη Λίμνη Εύβοιας .

8.30 μ.μ.: Συνεστίαση στον Αγιόκαμπο με κεντρική πολιτική ομιλία από τον Μάκη Μακρή, Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ. Θα παρουσιαστεί συλλογή ανέκδοτων τραγουδιών της περιοχής από την περίοδο της ένοπλης ταξικής πάλης 1940-1949 που επιμελήθηκε η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ

Κυριακή 19 Μάρτη:

10.30 π.μ.: Πεζοπορία στο Δερβένι, στο σημείο που σκοτώθηκε ο Θύμιος Καψής (Ανάποδος), διοικητής του Ανεξάρτητου τάγματος Εύβοιας του ΔΣΕ.

12 μμ: Εκδήλωση τιμής στο μνημείο του Ανάποδου όπου θα μιλήσει ο Δημήτρης Λιάσκος, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ.

Το Διήμερο θα κλείσει με επίσκεψη και φαγητό το μεσημέρι της Κυριακής στο χωριό Προκόπι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...