Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Π.Α.ΜΕ.:«Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας»

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Τετάρτη 15 Φλεβάρη στις 6:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας. Να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε συλλογικά για την οργάνωση την πάλη μας!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προετοιμάζεται πυρετωδώς για νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων! Προετοιμάζει μεγάλη μείωση ή και κατάργηση του αφορολόγητου, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέα μέτρα και μόνιμο κόφτη και μετά το

2019. 


Τέρμα πια με την κοροϊδία της «σκληρής διαπραγμάτευσης» και της «δίκαιης ανάπτυξης»!

Τέρμα πια με την αναμονή, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία!

Κυβέρνηση και Ν.Δ. διαγκωνίζονται για το ποιος μπορεί, πιο γρήγορα και αποφασιστικά να φέρει εις πέρα τη «βρώμικη δουλειά». «Σφάζονται στην ποδιά» του ΣΕΒ και των εργοδοτικών οργανώσεων, οι οποίοι, σε συγχορδία με τα κοράκια της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, ζητούν νέο αίμα, νέα μέτρα, νέα σφαγή των εργαζομένων για να σώσουν τα κέρδη τους!

Τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές είναι στο στόχαστρο αυτής της γενικευμένης επίθεσης!

Δεν αποδεχόμαστε την κυβερνητική απάτη για τη δήθεν «κανονικότητα» στα σχολεία, δεν συμβιβαζόμαστε:

Με τις 4000 απολύσεις αναπληρωτών (συν τον ΟΑΕΔ – δουλεμπορικό που απειλεί με περικοπή επιδόματος ανεργίας) και τις 8000 θέσεις εργασίας που χάθηκαν εξαιτίας των περυσινών αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Με τη σταθερή υποβάθμιση της εκπαιδευτικής - παιδαγωγικής διαδικασίας, τα εκατοντάδες κενά που ακόμα υπάρχουν, τις ελλείψεις σε υποδομές, την υποχρηματοδότηση, το κόψιμο των εργαστηριακών ωρών, τον φόρτο από τις Β’ και Γ’ αναθέσεις στη Β/θμια, το πετσόκομμα ωρών από τον κύριο κορμό των μαθημάτων στο Γυμνάσιο (π.χ. Φιλολογικά, Βιολογία, Οικ. Οικονομία κλπ), το τσάκισμα του ολοήμερου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, με τη δημιουργία ενός σχολείου που «όλοι θα τα κάνουν όλα».

Με τον εκπαιδευτικό λάστιχο, που μετακινείται συνεχώς για συμπληρώσει από σχολείο σε σχολείο κι από βαθμίδα σε βαθμίδα. Με την αύξηση του ωραρίου των Νηπιαγωγών σε 30 ώρες!!

Με την κατάσταση στην δήθεν «ευνοημένη», κατά την κυβέρνηση, Ειδική Αγωγή, όπου χιλιάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες έμειναν και φέτος έξω από τις δημόσιες δομές της, χωρίς παράλληλη στήριξη, χωρίς θεραπείες!!!

Με τιςαναδιαρθρώσεις που προωθούνται συνολικά στον κρατικό τομέα (βλ ν.4440/2016 για την κινητικότητα, ν.4369/2016 για τη αξιολόγηση), οδηγούν στην οικοδόμηση ενός κράτους ευέλικτου και προσαρμοσμένου στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, με εργαζόμενους λάστιχο, εχθρικό για το λαό και φιλικό για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

ΜετημετατροπήτουΔημόσιουΕνιαίουΔωρεάνΣχολείου σεαυτόνομη, συνεχώς αξιολογούμενη σχολική μονάδα, που θα έχει ευθύνη στα οικονομικά της, στο πρόγραμμά της, μελλοντικά και στην πρόσληψη των εκπαιδευτικών της, την κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών!

Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από το δίκαιο αίτημα της ανάκτησης των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Απλώνουμε το χέρι στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Παλεύουμε ενάντια στην αιτία του ξεριζωμού και της μετανάστευσης!!

Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν πάνω από την περιοχή μας.Τεράστια ευθύνη έχουν από κοινού Κυβέρνηση, ΕΕ και ΝΑΤΟ, που εγκλωβίζουν, με τις αποφάσεις τους, χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στη χώρα μας. 

Τεράστια είναι η ευθύνη της Κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας γιατί δεν πήραν έγκαιρα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη και την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, αφήνοντας τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή να ρίχνει το ρατσιστικό της δηλητήριο. Το εργατικό λαϊκό κίνημα μπορεί να απομονώσει τους ναζιστές! Έξω οι φασίστες από τα σχολεία! Όλα τα προσφυγόπουλα στα δημόσια σχολεία!

Προχωράμε μπροστά για να ζωντανέψουμε τα σωματεία μας!

Ενάντια στις αυταπάτες για δήθεν φιλολαϊκή διαχείριση στα πλαίσια του συστήματος, ενάντια σε κάθε προσπάθεια να γίνεται το κίνημα σκαλοπάτι για την εναλλαγή αστικών κυβερνήσεων, δυναμώνουμε τον αγώνα. Η δύναμή μας, και αυτό έδειξε η ίδια η ζωή, βρίσκεται στο ταξικό εργατικό κίνημα, στη συμπόρευση με τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Για να περάσουμε στην αντεπίθεση!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ:

· Άμεση απόσυρση των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων για το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, την Ειδική Αγωγή, το ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου. Όχι στο Λύκειο εξεταστικό κέντρο.

· Κανένα νήπιο &προνήπιο έξω από το δημόσιο Νηπιαγωγείο. Κανένα παιδί έξω από το σχολείο μέχρι τα 18 του χρόνια.

· Μαζικοί – Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων τώρα για την κάλυψη όλων των αναγκών. 

· Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε μία φάση. Καμιά απόλυση αναπληρωτή. 

· ΟΧΙ στις υποχρεωτικές μετακινήσεις και τις πλασματικές υπεραριθμίες. Οργανική θέση για όλους.

· Να ανοίξουν επιτέλους τώρα όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και να στελεχωθούν με όλο το μόνιμο και αναγκαίο προσωπικό. Κανένα παιδί έξω από τη δομή που έχει ανάγκη.

· Να υπάρχει δάσκαλος υπεύθυνος για τη λειτουργία του ολοήμερου.

· Να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα (έως 15 νηπιαγωγείο, Α, Β, Δημοτικού. Έως 10 σε εργαστήρια και κατευθύνσεις. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές)

· Να εφαρμοστεί ο νόμοςγια παραπέρα μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα που υπάρχουν διαγνώσεις για μαθητές που χρειάζονται ειδική παιδαγωγική στήριξη.

· Ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σχολείο. Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ουσιαστική εκπαιδευτική στήριξη τους στη πράξη και όχι στα λόγια. 

· Ούτε ένα 1€ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών για υλικά, αναλώσιμα. Έκτακτη χρηματοδότηση των Σχ. Επιτροπών. 

· Ένα γεύμα δωρεάν για όλους τους μαθητές με ευθύνη της Κυβέρνησης.

· Πρόσληψη όλων των καθαριστριών με μόνιμη και σταθερή εργασία για καθαρά σχολεία.

· Μισθολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας& των επιστημονικών προσόντων για μόνιμους και αναπληρωτές. Κάλυψη των απωλειών. Καμία μείωση μισθού, ξεπάγωμα των Μ.Κ. Κατάργησητου ν.4354 (νέο μισθολόγιο).

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΙΣ 18:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...