Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Τελετή παραλαβης κινητης ιατρικής μονάδας στο Μαντούδι

Παρουσία και παρέμβαση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας στην τελετή παραλαβής της κινητής ιατρικής μονάδας «ΑΡΓΩ 1» στο Μαντούδι.

Στην τελετή παραλαβής της κινητής ιατρικής μονάδας «ΑΡΓΩ 1», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό κατάστημα Μαντουδίου το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, παραβρέθηκε ο Βουλευτής Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης, προσκεκλημένος του Δημάρχου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας κ. Καλυβιώτη.

Η κινητή ιατρική μονάδα «ΑΡΓΩ 1» είναι δώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Saint Pierre των Βρυξελλών και είναι
εξοπλισμένη με καρδιογράφο, υπερηχογράφο, φορητό σπιρόμετρο, φορητό αναλυτή και στελεχωμένη με τους ιατρούς του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου, θα είναι πολύτιμη για την παροχή ιατρικής πρωτοβάθμιας φροντίδας σε απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου.

Τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης ήταν:

· Η Αντιδήμαρχος των Βρυξελλών και Πρόεδρος του Δικτύου Δημοσίων Νοσοκομείων των Βρυξελλών κα Faouzia Harich,

· Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου St. Pierre κα Pascale Peraita,

· Ο Διευθυντής του ιδρύματος St. Pierre, Ιατρός κ. Michel Degueldre,

· Ο Ιατρός κ. Θεόδωρος Πλέρος, εμπνευστής του εγχειρήματος και υπεύθυνος της Δράσης για την Εύβοια

Στην παρέμβασή του ο κ. Πρατσόλης, αφού επαίνεσε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία καθώς και όλους τους συντελεστές που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η σπουδαία προσφορά, τόνισε μεταξύ άλλων: 

«Η Ευρώπη των λαών, η Ευρώπη της αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας και της ανθρωπιάς είναι ο σημαντικός συμβολισμός αυτής της προσφοράς πέρα από τη σπουδαία πρακτική αξία της καθώς θα δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς συμπολίτες μας να έχουν πρόσβαση σε ιατρική πρωτοβάθμια φροντίδα.

Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια γιατί σε μια εποχή κρίσης οικονομικής αλλά και αμφισβήτησης βασικών αξιών της ιστορίας του Ευρωπαικού Πολιτισμού, αναδείξατε με τον πλέον ευθύβολο τρόπο ότι όχι μόνο υπάρχει χώρος για πράξεις που ξεχειλίζουν από ανθρωπιά, αλλά επίσης ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε όλοι μας για να ξανακτίσουμε το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη στην οποία θέλουμε να ζούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...