Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου με Κινητή Ιατρική Μονάδα

Η ενίσχυση των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας συνεχίζεται με την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμης δυνατότητας. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Σταμάτης Βαρδαρός είχαν συνάντηση με εκπροσώπους του βελγικού Ιδρύματος Sainte Pierre, το οποίο με τη συνέργεια γιατρών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης των Βρυξελλών προχώρησε στη δωρεά κινητής μονάδας για το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.

Η κινητή μονάδα «Αργώ Ι», που αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία αλληλεγγύης, είναι άρτια εξοπλισμένη με αναλυτή, καρδιογράφο και υπέρηχο, και θα ενισχύσει μία περιοχή της Εύβοιας που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την

κρίση.

Το Υπουργείο Υγείας έχει πραγματοποιήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη στελέχωση και την άμεση λειτουργική ενσωμάτωση της κινητής μονάδας στο ΕΣΥ, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες όχι μόνο στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, αλλά και στα γύρω Περιφερειακά Ιατρεία. 


Ο Υπουργός Υγείας αφού ευχαρίστησε την βέλγικη αντιπροσωπεία για την πρωτοβουλία, την χαρακτήρισε ως «έμπρακτη ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό και το δημόσιο σύστημα υγείας και ως ενέργεια που συνάδει απόλυτα με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τις ευρωπαϊκές αξίες». 

Η επίσημη παραλαβή της Κινητής Μονάδας θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου το Σάββατο 11/2 και το Υπουργείο Υγείας θα εκπροσωπήσει ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Νέστωρας Αντωνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...