Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης οδηγεί στις καλένδες την Παράκαμψη Χαλκίδας

«Στο περιθώριο βάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την κατασκευή της Παράκαμψης Χαλκίδας, του πρώτου μεγάλου έργου εδώ και τριάντα χρόνια από την εποχή της Υψηλής Γέφυρας, που δρομολογήθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά και ήταν έτοιμο να δημοπρατηθεί, καταδικάζοντας το Νομό της Εύβοιας σε απομόνωση και μαρασμό».
Αυτό υπογραμμίζει ο Σίμος Κεδίκογλου σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αναφέροντας ότι, ενώ είχε
εξαγγελθεί και αναμενόταν να αρχίσει η κατασκευή της Παράκαμψης της Χαλκίδας- ενός έργου ζωτικής σημασίας για το Νομό- το πρώτο εξάμηνο του 2015, εντούτοις παραμένει άγνωστος ο σχεδιασμός του Υπουργείου.

Η επίκαιρη ερώτηση έχει ως εξής:

«Σε απομόνωση και οικονομικό μαρασμό καταδικάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ το Νομό της Εύβοιας, οδηγώντας στις καλένδες την κατασκευή της Παράκαμψης Χαλκίδας, ενός έργου, που ήταν έτοιμο να δημοπρατηθεί με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ (2014-2020) και συγκεκριμένα από τον Άξονα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας», καθώς είχε χαρακτηριστεί ως Τομεακό Διευρωπαϊκό.

Το πρώτο μεγάλο έργο εδώ και τριάντα χρόνια, από την εποχή της Υψηλής Γέφυρας Χαλκίδας, που δρομολογήθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά μετά και την ένταξη του οδικού άξονα της Εύβοιας στο αναλυτικό Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, μπαίνει στο περιθώριο. 

Ενώ είχε εξαγγελθεί και αναμενόταν το πρώτο εξάμηνο του 2015 να αρχίσει η κατασκευή της Παράκαμψης Χαλκίδας - συνολικού μήκους 16,6 χλμ. και συνολικού προϋπολογισμού 160 εκ. ευρώ - εντούτοις, μέχρι σήμερα, παραμένει άγνωστος ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την Εύβοια και την πόλη της Χαλκίδας, που εδώ και πολλά χρόνια πλήττεται από την ανεργία, την κρίση και την έλλειψη ανάπτυξης.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Για ποιο λόγο το έργο της Παράκαμψης της Χαλκίδας δεν έχει δημοπρατηθεί, όπως είχε ανακοινωθεί δεδομένου, ότι υπήρχε πλήρης ωριμότητα για τη χρηματοδότηση και την κατασκευή του;

2. Προτίθεστε να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση του έργου της Παράκαμψης Χαλκίδας το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο Μεγάλων Έργων που προβλέπεται να συγχρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...