Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο χαφιές με την κουκούλα είναι πάντα εδώ

Μέ αφορμή κάποια σχόλια πού αναρτήθηκαν κάτω από ένα άρθρο τού Νότιος Ευβοϊκός,θέλω να επισημάνω το θέμα τών ανώνυμων σχολίων.

Στίς μικρές πόλεις όπως η Κάρυστος,είναι ανθρώπινο άν καί όχι πολύ γενναίο,να προτιμούν ορισμένοι τον ανώνυμο σχολιασμό κυρίως όταν συγκεκριμένες απόψεις έρχονται σε αντίθεση με αυτό πού λέμε κοινή
γνώμη.

Σε κανένα δεν αρέσει να είναι "σάν τη μύγα μες το γάλα"καί νά συζητιέται από την πόλη σαν "ιδιόρυθμος ή "περίεργος".

Επειδή ο μικροαστισμός στις επαρχιακές πόλεις καλά κρατεί, κάθε  διαφορετική,ριζοσπαστική άποψη ενοχλεί.

Ο άλλος λόγος για ανώνυμο σχολιασμό έχει δυστυχώς πολύ πιο ταπεινά κίνητρα. Επειδή μερικοί ,ευτυχώς λίγοι ,συμπολίτες μας δέν ανέχονται με κανένα τρόπο διαφορετικές απόψεις από τις δικές τους ,αλλά γνωρίζουν όμως οτι αυτό δεν μπορούν να το στηρίξουν λογικά καί επώνυμα γιατί προέρχεται από μία ανισορροπία τού ψυχισμού τους,προβαίνουν στον ανώνυμο σχολιασμό χωρίς επιχειρήματα,αλλά με διαστρεβλώσεις της άλλης άποψης από τη δική τους καί προσωπικές επιθέσεις.

Ένας άλλος λόγος ακόμη πιό ταπεινός από τον προηγούμενο είναι ότι επειδή οι ίδιοι είναι δειλοί καί δέν έχουν το θάρρος της γνώμης τους αντιπαθούν βαθύτατα κάποιον όπως η Σοφία Κόλλια πού έχει το θάρρος να υποστηρίζει τις απόψεις της ακόμη και εάν έρχονται σε  αντίθεση με τις κρατούσες αντιλήψεις.Βεβαίως πάλι επιτίθενται ανώνυμα.

Τό τελευταίο καί πιό ταπεινό κίνητρο από όλα για ανώνυμο σχολιασμό είναι ότι θίγονται συμφέροντα οικονομικά αν επικρατήσει κάποια θέση όπως ας πούμε να μην εγκατασταθούν νέα αιολικά πάρκα στόν τόπο μας.Οπότε επειδή δεν μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι άς χαλάσει ο τόπος εγώ νά μή χάσω 5-10 μεροκάματα ,επιτίθεται ανώνυμα με συκοφαντίες και υπονοούμενα για σέχτες,διαπλεκόμενα καί ότι άλλο απίθανο.

Διότι εάν το σχόλιο ήταν επώνυμο όλοι θα καταλάβαιναν τα κίνητρα τού σχολιαστή επειδή το μέρος είναι μικρό καί όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους.

Πιό συγκεκριμένα το σχόλιο που μου έδωσε την αφορμή για το παραπάνω κείμενο είναι το εξής παρακάτω και σχολιάζει κείμενο του Νότιου Ευβοϊκού με τίτλο :"Κορεσμένη η Καρυστία από τα Αολικά-

Η δυνατότητα μεταφοράς ενέργειας στο σύστημα εξαντλήθηκε"πού αναρτήθηκε στίς 23/2/2017.

Ανώνυμος:

Παρατηρήσεις-Ερωτήσεις:

1)Καί η περιοχή είναι κορεσμένη κύριε άγνωστε.Το Κάβο ντόρο έχει 200MW παραπάνω από το επιτρεπόμενο όριο της ΡΑΕ.

2)Πουθενά στο άρθρο τού Ν.Ευβοικού δεν αναφέρεται το όνομα της Σοφίας Κόλλια,αλλά ο σχολιαστής της επιτίθεται προσωπικά.

3)Επειδή εγώ παρότι μέλος τού ΣΠΠΕΝΚ ,δέν ξέρω ποιά είναι αυτή η Λέσχη τών τεσσάρων περιμένω ενημέρωση από εσάς έστω και ανώνυμη.

Νομίζω ότι το σχόλιο του κ.Ανώνυμου υποκινείται από όλα τα ταπεινά κίνητρα που ανέφερα παραπάνω ταυτόχρονα...

Επώνυμα
Βαρελά Βασιλική
Πολιτικός Μηχανικός
Μέλος τού ΣΠΠΕΝΚ

6 σχόλια:

  1. Πρώτα από όλα ευχαριστώ την κ.Βαρελά, δεύτερον ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που κατά εκατοντάδες προσωπικά και μακριά από το ίντερνετ μοιράζεται μαζί μου τους φόβους του για το μέλλον και την θλίψη για την επικείμενη καταστροφή. Τρίτον ευχαριστω τον Νότιο Ευβοικο για την ανάρτηση της κ.Βαρελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ποιός μας λέει ότι δεν γράφετε μόνοι σας τα δήθεν προσβλητικα σχόλια για να δημιουργήσετε εντυπώσεις; ; είναι ένα σενάριο και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπούσουλας Θοδωρής1 Μαρτίου 2017 στις 10:34 π.μ.

    Επώνυμα λοιπον κυριε ανωνυμε σου λέω οτι λες παπαριες , ο ΣΠΠΕΝΚ είναι απο τους πιο ανοιχτους συλλογους της πολης μας , με όλα του τα ΔΣ ανοικτα σε ολους , μέλη και μη , Ελα αν θες να δεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εχετε να κανετε εκλογες απο τη συσταση σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι πίνεις ρε ανώνυμε??

      ''Η Γενική Συνέλευση στις 26/7/2016 ανέδειξε νέο ΔΣ'''

      Δες εδώ
      http://www.ochi.gr/node/86

      Διαγραφή
  5. Ποια γενική συνέλευση;δέκα ατομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...