Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Σίμος Κεδίκογλου - Δασικοί χάρτες: μία ακόμα απόδειξη της ανικανότητας της κυβέρνησης Τσίπρα

Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο Σίμος Κεδίκογλου αναδεικνύοντας το θέμα των δασικών χαρτών ως μία ακόμα απόδειξη της πλήρους ανικανότητας που τους διακρίνει, υπογραμμίζοντας, ότι ο αγροτικός κόσμος, ο πρωτογενής τομέας όχι μόνο δεν ενισχύεται, αλλά, αντιθέτως, δέχεται τη χαριστική βολή.

Σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο ΚΑΝΑΛΙ 1- ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ, τόνισε, ότι αυτή τη στιγμή όλη η Ελλάδα βρίσκεται σε αναβρασμό με τους δασικούς χάρτες, εξαιτίας του λάθους τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση εφάρμοσε μία σωστή

απόφαση με αποτέλεσμα η οικονομία και δη ο αγροτικός κόσμος να δεχτεί νέα πλήγματα. 

Ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε, ότι οι δασικοί χάρτες χρειάζονται και είναι ένα απαραίτο αναπτυξιακό εργαλείο, προκειμένου να επιταχυνθεί η υλοποίηση έργων υποδομής, ωστόσο, με τον τρόπο που αναρτήθηκαν δημιουργούν προβλήματα με τις κοινοτικές επιδοτήσεις, καθώς έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές περιοχές, οι οποίες καλλιεργούνται εδώ και χρόνια, για παράδειγμα στην Εύβοια είναι πάνω απο 4 εκατομμύρια στρέμματα, γεγονός που συνεπάγεται την καταστροφή του γεωργικού και κτηνοτροφικού κόσμου.

Παράλληλα, το κόστος των παραβόλων αντιρρήσεων είναι υπερβολικό και εκτός αυτού ο χρόνος, που έχουν στη διάθεσή τους οι θιγόμενοι για την υποβολή των ενστάσεων, που γίνεται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή, δεν επαρκεί. 

«Οι δασικοί χάρτες-είπε- και ο τρόπος κατάρτισής τους είναι θέμα λογικής, τεχνογνωσίας και συντονισμού. Η απόφαση ελήφθη επί κυβέρνησης Σαμαρά και τώρα εφαρμόζεται με τελείως λάθος τρόπο. Το αναφέρω ως αποδειξη πλήρους ανικανότητας αυτής της κυβέρνησης». 

Αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης υποστήριξε, ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ανατρέψει κάθε λογική, φαίνεται πως δεν έχει διδαχθεί απο τα λάθη της και δεν έχει καταλάβει, ότι ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος μας. 

Ταυτόχρονα τούς προέτρεψε, ή να κλείσουν την αξιολόγηση την άλλη εβδομάδα ή καλύτερα να φύγουν και να αφήσουν χρόνο στην επόμενη κυβέρνηση να μπορέσει να σώσει την Ελλάδα, διερωτώμενος, παράλληλα, εάν έχει αναλογιστεί κανείς, ποιό είναι το κόστος της καθυστέρησης των ιδιωτικοποιήσων. 

Συγκεκριμένα, επεσήμανε τα εξής: «Μόνο από τον ένα χρόνο που έχουν καθυστερήσει την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, παρ’ ότι την έχουν ψηφίσει δεν έχουν υπογράψει καμία υπουργική απόφαση, έχουν χαθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας, που θα μπορούσαν να έχουν δημιουργηθεί, χάθηκαν. 

Θέλετε να πάρετε το παράδειγμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπου καθυστερήσανε την ιδιωτικοποίηση και οι Έλληνες φορολογούμενοι φορτώθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ απο το παθητικό της σε αυτό το μεσοδιάστημα; 

Το εφιαλτικό σενάριο είναι να θέλουν να υλοποιήσουν το σχέδιο που δεν τόλμησαν το καλοκαίρι του 2015, να φτάσουμε, δηλαδή, σε μία Ελλάδα επισήμως χρεοκοπημένη. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέπεμψε από το Βερολίνο το μήνυμα ότι, η Ελλάδα θα μείνει στη φυσική της θέση, στην καρδιά της Ευρώπης και για αυτό θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια και δεν θα επιτρέψουμε αμφισβήτηση. 

Το σχεδιο που παρουσιάζει στη Γερμανία ο Κυριάκος Μητσοτάκης βασίζεται στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, στην διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων στην περικοπή των δαπανών με αντίστοιχη περικοπή φόρων. 

Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η οικονομία μας να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Απο την εμπειρία που έχουμε γνωρίζουμε, ότι αν τρέξουμε τις μεταρρυθμίσεις και μάλιστα πιο γρηγορα απ’ ότι προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές και σε ευρύτερο βαθμό, τότε θα πετύχουμε τη διαπραγμάτευση βασικών δημοσιονομικών όρων και κυρίως του πλεονάσματος, που για εμάς είναι καθοριστικό. 

Πρέπει να έχουμε χαμηλότερο πλεόνασμα για να πετύχουμε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Βάσει του σχεδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη πρέπει να έχουμε πλεόνασμα της τάξης του 1,5% για να πετυχαίνουμε 4% ανάπτυξη». 

Σε ό, τι αφορά τη στάση των δανειστών τόνισε, ότι τούς επικρίνουν για το γεγονός, ότι αποδέχονται τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για ισοσκελισμό του προϋπολογισμού των εσόδων και δαπανών του κράτους με βάση μόνο την υπερφορολόγηση και χωρίς περικοπές δαπανών, γνωρίζοντας ότι αυτό το σχέδιο δεν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

Επίσης, ανέφερε, ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να μην ολοκληρωθεί αυτή η διαπραγμάτευση, καθώς τα μέτρα, που τώρα συζητιούνται, όπως ο κόφτης και το υπερταμείο, είναι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης τους και η τελευταία εμπλοκή αποτέλεσμα του επικοινωνιακού τεχνάσματος με τον μποναμά στους συνταξιούχους. 

«Οι Έλληνες-τόνισε-γνωρίζουν πολύ καλά αυτή τη στιγμή ότι στα τέλη του 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά είχε οδηγήσει την Ελλάδα σε καλύτερο σημείο από αυτό που βρίσκεται σήμερα. 

Η κριτική μας αφορά στο ότι δεν ξέρουν πως λειτουργεί μία οικονομία και δεν καταλαβαίνουν ότι η όποια ελπίδα ανάπτυξης θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα και για να έρθει ανάπτυξη πρέπει να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα. Όλα αυτά που κάνουν είναι στην αντίθετη κατεύθυνση».

Απαντώντας σε ερώτηση που αφορά σε διεθνή ζητήματα με αφορμή και την παραίτηση του Συμβούλου Ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου, μεταξύ άλλων, σχολίασε: «Η όλη κατασταση αναβρασμού που επικρατεί είναι ένας λόγος παραπάνω να φτιαξουμε την οικονομία μας γρηγορότερα και να προσέξουμε τις συμμαχίες μας, γιατί η Ελλάδα δεν έχει βρεθεί ποτέ τόσο απομονωμένη όσο επί κυβέρνσης Τσίπρα. 

Εάν ισχύουν τα όσα διαβάζουμε ότι είχε συνάντηση με τον Ρώσο Πρέσβη πριν αναλάβει τα καθήκοντά του και αν είχε παραπληροφορήσει τον αντιπρόεδρο του Τράμπ νομίζω, ότι η παραίτησή του είναι μία φυσική κατάληξη. Θα συνιστούσα να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί , σίγουρα θα αλλάξουνε πολλά και δεν είμαι σίγουρος, ότι θα είναι προς θετική κατεύθυνση. 

Πρέπει να δυναμώσουμε τη χώρα σε ό,τι αφορά την οικονομια και τις συμμαχίες της με τον υπόλοιπο κόσμο και η Ελλάδα μπορεί να παίξει το ρόλο γεφυρας μεταξύ ευρώπης και Ρωσίας και φυσικά δεν μπορώ να καταλάβω από την επίσκεψη Τσίπρα στην Ουκρανία τι ωφέλη αποκόμισε η Ελλάδα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...