Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Ενημέρωση για την «ΦΑΜΑΡ» ζητά η Ν.Ε.Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την λύση που δόθηκε για τα Σούπερ Μάρκετ «Μαρινόπουλος» και τα δημοσιεύματα στον τύπο, για το άλλο σκέλος των δραστηριοτήτων του Ομίλου Μαρινόπουλος, των εργοστασίων της ΦΑΜΑΡ, η Επιτροπή Εργατικής Πολιτικής της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την Νομαρχιακή Γραμματεία, ζήτησε επίσημη ενημέρωση από το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της «ΦΑΜΑΡ».

Κοινή διαπίστωσή μας είναι ότι, τα τελευταία χρόνια, οι Κυβερνήσεις των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, άφησαν ανεξέλεγκτη την ιδιοκτησία του Ομίλου, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, χωρίς καμία παρέμβαση το «ληστρικό κεφάλαιο» στα πλαίσια των πολιτικών που εφάρμοσαν, να
κερδοσκοπεί σε βάρος του ελληνικού λαού, συσσωρεύοντας «δανικά κι αγύριστα» δάνεια, από τις Τράπεζες, Ελληνικές και Ξένες, ενώ οι «μέτοχοι» καρπωνόντουσαν τα κέρδη της εταιρίας.


Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Σωματείο αλλά και στο ΕΣΕ (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργαζομένων) της Εταιρείας, κατήγγειλαν την ανεπαρκή ενημέρωση που τους παρέχει η διοίκηση όλο αυτό το διάστημα. Αρνείται να ενημερώσει για την πραγματική κατάσταση της Εταιρίας παραβαίνοντας ακόμα και τους νόμους… 

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, που όπως γνωρίζουμε βρίσκονται σε διαδικασία διευθέτησης στα Γαλλικά Δικαστήρια (στα οποία έχει προσφύγει η μητρική εταιρεία του ομίλου ΦΑΜΑΡ). Διαβεβαιώνουμε τους εργαζομένους της ΦΑΜΑΡ, ότι την μάχη που δίνουν μέσα από το Σωματείο τους, για να αντιπαλέψουν τις συνεχώς αυξανόμενες ελαστικές μορφές εργασίας και τις ατομικές συμβάσεις δεν τη δίνουν μόνοι. Για άλλη μια φορά φαίνεται το πόσο αναγκαία είναι η επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, ώστε να αναπνεύσει ο κόσμος της εργασίας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα και έξω από τους θεσμούς, είναι στο πλάι τους, για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, για την διεκδίκηση αξιοπρεπών μισθών, για μόνιμη δουλειά. Να υποχρεωθεί, όποιος είναι ο ιδιοκτήτης, να αναπτύξει την Εταιρία, στα πλαίσια της παραγωγικής ανασυγκρότησης που είναι σχεδιασμένη.

Επιτροπή Εργατικής Πολιτικής της Ν.Ε. Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...