Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Αγροτοκτηνοτρόφοι Κύμης-Αλιβερίου: Μην τους πιστεύεις στην έχουν στημένη

Ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικου Συλλογου Κύμης-Αλιβερίου: Απαντάμε στη μνημονιακή καταιγίδα μαχητικά με την οργανωμέην πάλη μας.
Συνάδελφε Αγρότη - Κτηνοτρόφε. Το μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στηρίζεται από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ είναι νέα μαχαιριά σε βάρος μας.Τα προαπαιτούμενα μέτρα που έχουν ψηφιστεί μας αφορούν όλους.

Αύξησαν το ΦΠΑ στο 23% στα μέσα και εφόδια, σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες.

Αυξάνουν το κόστος παραγωγής αλλά και αδειάζουν το πορτοφόλι μας. Άνοιξαν το δρόμο για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και χωραφιών.

Μην εφησυχάζεις και μην σε ξεγελούν. Έρχονται χειρότερα.

Η φοροληστεία θα φθάσει στα 26 έως 29% φόρος και 100% προκαταβολή από 13% φόρος και 27,5% που είναι σήμερα από το πρώτο ευρώ, ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ (εναρμόνιση με ΙΚΑ), η κατάργηση της επιστροφής του φόρου στα καύσιμα, η φορολόγηση στο σύνολο των ενισχύσεων και αποζημιώσεων.

Όλα τα παραπάνω, θα οδηγήσουν, μαζί με την ΚΑΠ που μειώνει τις ενισχύσεις μέχρι και 50% ως το 2019, στο βίαιο και γρήγορο ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, στη συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών, επιχειρηματιών. Στέλνουν εμάς και τις οικογένειές μας στις στρατιές των ήδη 1.500.000 ανέργων.

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ! ΣΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΜΕΝΗ!

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση λένε ψέματα πως θα πληρώσουν οι έχοντες και η ολιγαρχία, στόχος των μνημονίων είναι το ξεζούμισμα του λαού για ανάκαμψη της κερδοφορίας των βιομηχάνων, εξαγωγέων, μεγαλεμπόρων, τραπεζιτών.

Τα κόμματα που ψηφίζουν το μνημόνιο σε κοροϊδεύουν ότι διαπραγματεύονται «αντισταθμιστικά» ή «ισοδύναμα» μέτρα. Κανένα τέτοιο μέτρο δεν θα καλύψει την τεράστια χασούρα που θα έχεις, τα προορίζουν για ενίσχυση των μεγαλοαγροτών επιχειρηματιών, θα φορτωθούν στην πλάτη σου.
Ξέρεις ότι δεν κατάργησαν ούτε μισό άρθρο από τους νόμους που μας πτώχευσαν τα προηγούμενα χρόνια, αντίθετα δεσμεύτηκαν να καταργήσουν το αφορολόγητο έως 12.000 ευρώ στις επιδοτήσεις που ψήφισαν πρόσφατα.
Σωτηρία ή πτώχευση, ευρώ η δραχμή είναι διλήμματα – αντιθέσεις των μονοπωλιακών ομίλων. Κλείσε τα αυτιά σου στο δίλημμα με ποιο νόμισμα θα σε ξεκληρίσουν. Όσο τα κλειδιά της οικονομίας βρίσκονται στα χέρια των μονοπωλίων, εμείς δεν θα έχουμε ούτε ευρώ ούτε δραχμή.

ΣΚΕΨΟΥ ΟΣΑ ΣΟΥ ΛΕΜΕ. Έλα μαζί μας να διεκδικήσουμε:

 Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.

 Κατάργηση, μηδενισμός του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

 Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές και μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

 Η κυβέρνηση να διασφαλίσει αγροεφόδια με μηδενικό ΦΠΑ για συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών και ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους. Να πάρει μέτρα και να εγγυηθεί την και άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους.

 Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας και στα χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», μέχρι συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000 €.

 Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Ασφάλιση, Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επάρκεια και κάλυψη των αναγκών με φάρμακα. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κρατικά νοσοκομεία.

 Καμιά διακοπή ρεύματος, (οικιακού και αγροτικού), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις. Κατάργηση των χαρατσιών ΕΝΦΙΑ (στα σπίτια, χωράφια), ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΟΣΔΕ κ.α., ιδιαίτερα στις πληγείσες περιοχές από πλημμύρες και πυρκαγιές.

 Καμιά επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας σε οφειλές προς τους δημόσιους φορείς. Να «παγώσουν» τα ΑΔΑ, στεγαστικά δάνεια και οι τόκοι, με διαγραφή κάθε ποσού ανατοκισμού και κούρεμα 30% σε δάνεια μέχρι 200.000 € προς τις τράπεζες που αφορούν την επαγγελματική μας δραστηριότητα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Η νέα επιχείρηση «κοινωνικού αυτοματισμού» από τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ που στηρίζουν το μνημόνιο και από τα ΜΜΕ, είναι μέρος του σχεδίου τους να περάσει δια πυρός και σιδήρου η λαίλαπα των μέτρων. 

Απαντάμε στη μνημονιακή καταιγίδα μαχητικά με την οργανωμένη πάλη μας. 

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2017

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...