Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Επίσκεψη του 24ου Δημοτικού Σχολείου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας και στο Δημαρχείο Χαλκίδας

Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 τα Στ'1 και Στ'2 τμήματα του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Μνημείο «Οικία Βάιλου», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας και στο Δημαρχείο της πόλης μας.

Αρχικά τα παιδιά ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη αρχαιολόγο στο Μνημείο «Οικία Βάιλου». Εκεί ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους μαθητές μας η συνύπαρξη αρχιτεκτονικών στοιχείων από τις τρεις ιστορικές περιόδους (Λατινοκρατία, Τουρκοκρατία, Απελευθέρωση έως

σήμερα).


Κατόπιν, διασχίζοντας πεζή την πόλη μας, επισκεφθήκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Χαλκίδας όπου και θαύμασαν τα πλούσια και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα εκθέματα που για χρόνια φιλοξενούνταν σε διάφορα σημεία του ευβοϊκού εδάφους.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της Χαλκίδας το οποίο στεγάζεται στο Μέγαρο Κότσικα, στην παραλία της Χαλκίδας.

Εκεί τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας καλωσόρισαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, κ. Γιαννούκος Γεώργιος, και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας, κ. Καράβας Παναγιώτης, οι οποίοι και ξενάγησαν τους στους χώρους του Δημαρχείο και τους μίλησαν για την ιστορία του Μεγάρου Κότσικα από την ανέγερσή του μέχρι σήμερα.

Η επαφή των παιδιών με την Ιστορία του τόπου μας, η γνωριμία τους με τα πολιτισμικά και πνευματικά ίχνη τα οποία έχουν αποτυπωθεί ανεξίτηλα σε κάθε γειτονιά της πόλης μας, κέντρισαν το ενδιαφέρον των παιδιών και τα γέμισαν με ενθουσιασμό κι ευτυχία.

Οι άριστες εντυπώσεις τους από τα μέρη τα οποία επισκέφθηκαν τους δημιούργησε την επιθυμία να αναζητήσουν επιπλέον στοιχεία για τον τόπο τους, να ανακαλύψουν ακόμα βαθύτερα την Ιστορία της Χαλκίδας, όπως αυτή διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας της!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...