Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Κλιμάκιο του Π.Ο.Υ. και του Αν. ΓΓ του Υπ.Υγείας σε δομές Υγείας της Χαλκίδας

Στο πλαίσιο της υποστήριξης και της τεχνικής βοήθειας που παρέχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) στο Υπουργείο Υγείας για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κλιμάκιο ειδικών εμπειρογνωμόνων, συνοδευόμενο από τον Αν. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρό πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών, το Περιφερειακό (Αγροτικό) Ιατρείο Δροσιάς και το Τμήμα Επειγόντων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Το κλιμάκιο μέσα από την καταγραφή των διαδικασιών και τις συζητήσεις με το προσωπικό των μονάδων, αλλά και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ψαχνών κ. Γυφτόδημο και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας κ. Τζαφέρο διερεύνησε τη δυνατότητα των
μονάδων της πρωτοβάθμιας περίθαλψης (Κ.Υ. Ψαχνών και Π.Ι Δροσιάς) να λειτουργήσουν ως δομές αποσυμφόρησης του Νοσοκομείου Χαλκίδας, ιδίως για τα επείγοντα περιστατικά.



Ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Βαρδαρός επισήμανε ότι η επίσκεψη της ομάδας εμπειρογνωμόνων ταυτίζεται με την κεντρική στόχευση της Κυβέρνησης για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ενεργοποίηση οικογενειακού γιατρού, συγκρότηση ομάδων υγείας για δράσεις πρόληψης και αγωγής υγείας, ανάπτυξη νέων μονάδων ΠΦΥ).

Δεσμεύθηκε δε για την αναλυτική ενημέρωση των τοπικών φορέων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναφορικά με τις νέες δομές υγείας (ΤΟΜΥ) που πρόκειται να συσταθούν στην Χαλκίδα και στην ευρύτερη περιοχής της Στερεάς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...