Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Θαμμένη στο χιόνι η Κύμη - Απεγκλωβισμός ατόμων από τα χιόνια

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Κύμης, με τους κατοίκους σε κάποια χωριά να αναφέρουν ότι το χιόνι ξεπερνά το 1.5 μέτρο.  
Το επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι απροσπέλαστο, και πολλά χωριά είναι εγκλωβισμένα  ενώ ακόμη και κεντρικοί δρόμοι του Δήμου είναι κλειστοί. Μεγαλα προβλήματά υπάρχουν με την ηλεκτροδότηση της περιοχής με πολλά σπίτια να είναι χωρίς ρεύμα από το πρωί του Σαββάτου.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, άνδρες της υπηρεσίας μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες τις χθεσινοβραδινές ώρες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και να μεταφέρουν 3 άτομα από το χωριό Μεσόκαμπο στην  Κύμη, και άλλων 2 ατόμων από την ευρύτερη περιοχή του Χωριού Οριό εντός αυτού.

Επίσης με ειδικά οχήματα της πυροσβεστικής μεταφέρθηκαν 2 άτομα για αιμοκάθαρση στο Νοσοκομείο της Κύμης

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπαράκος κάνει λόγο «Για ενα ακραίο φαινόμενο που ειναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Αυτή την ώρα το χιόνι εχει ξεπεράσει το ενα μέτρο μέσα στην Κυμη και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, η χιονόπτωση ειναι τόσο έντονη και πυκνή που κάποια μηχανήματα κόλλησαν. Θα συνεχίσουνε τις προσπάθειες αλλά καλό ειναι ο κόσμος να μην βγαίνει απο το σπίτι του χώρις σημαντικό λογο»

Φώτο: Δημήτρης Αθανασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...