Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Τα μεγάλα ατελείωτα πάρτι

Τριάντα οκτώ πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφοι και αθλητικοί παράγοντες καλούνται από το Ελεγκτικό Συνέδριο να επιστρέψουν 12.448.198 εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο ταμείο! 
Το ποσό αυτό σύμφωνα με το πόρισμα κατασπαταλήθηκε κατά τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κλασσικού Αθλητισμού
που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 1997.

Στην πόρτα των πρώην υφυπουργών Αθλητισμού, Ανδρέα Φούρα και Γιώργου Λιάνη, του πρώην Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιάννη Σγουρού, καθώς και των υπολοίπων 35 υπολόγων , πολιτικών και μη παραγόντων, αριβάρει το ...ραβασάκι του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα εκατομμύρια του δημοσίου χρήματος που καλούνται να καταβάλουν για το "πανηγύρι κακοδιαχείρισης" στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλασσικού Αθλητισμού "Αθήνα 97".

Πρόκειται για τον καταλογισμό , που έχει ήδη κοινοποιηθεί στους περισσότερους από τους 38 συνολικά διαχειριστές δημοσίου χρήματος ,και βεβαιώνει το χρέος το οποίο αναλογεί στον καθένα για τα 12.448.198 εκατομμύρια ευρώ που κατασπαταλήθηκαν στην επίμαχη διοργάνωση.

Η μερίδα του λέοντος για τον ...λογαριασμό ανήκει στον Ευάγγελο Σαβράμη, γενικό διευθυντή της αρμόδιας Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής (ΚΟΕ) .Καταλογίζεται ,αποκλειστικά στον ίδιο και υπέρ του Δημοσίου, ποσόν 10.553.536,15 ευρώ.

Οι υπόλοιποι υπόλογοι, με την ιδιότητα των μελών της ΚΟΕ, κρίθηκαν καταλογιστέοι, εις ολόκληρον, με το συνολικό ποσόν του 1.894.662 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι όταν έρθει η ώρα της αναγκαστικής κατάσχεσης, το ελληνικό δημόσιο , θα ψάξει έναν προς έναν και όπου βρίσκει θα ...παίρνει μέχρι να εξοφληθεί όλο το χρέος.

Το Documento αποκαλύπτει σήμερα την καταιγιστική για τη δημοσιονομική ευθύνη των υπολόγων , υπ. αριθμόν 0059, πράξη καταλογισμού του Β Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία εκδόθηκε μετά από μακροχρόνιους και μετ΄ εμποδίων ελέγχους στις 16 Δεκεμβρίου του 2016 , στο παραπέντε δηλαδή της παραγραφής κι αφού αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή τροπολογία που θα είχε ως συνέπεια την ακύρωση της.

Διαβάστε περισσότερα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...