Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην πληγείσα περιοχή της Κύμης

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΣΤΟ 100% ΟΙ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Κλιμάκιο της Τ.Ε. Εύβοιας του ΚΚΕ με επικεφαλής τα στελέχη του Κόμματος, Σοφία Ντούρου (περιφερειακή σύμβουλο Στερεάς) και Κώστα Μιχαήλ (δημοτικό σύμβουλο Κύμης- Αλιβερίου), επισκέφτηκε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου το νοσοκομείο και την πυροσβεστική της Κύμης και συζήτησε τα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία που έπληξε την
περιοχή. 


Οι πληγές είναι εμφανείς, από την πρώτη ματιά, ακόμα και τώρα. Μεγάλη είναι η καταστροφή στο φυτικό κεφάλαιο, ενώ ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση σε χωριά όπως η Κύμη, το Βίταλο, οι Ανδρονιάνοι, ενώ τα σχολεία λειτούργησαν τουλάχιστον μετά από μία εβδομάδα. 

Οι εργαζόμενοι επεσήμαναν ότι δεν υπήρχε ούτε σχετική ετοιμότητα, τουλάχιστον για το νοσοκομείο, ώστε πριν την Παρασκευή 5/1 που ξεκίνησε η κακοκαιρία να υπάρχουν κάποια μηχανήματα διαθέσιμα, αλλά ούτε και την πρώτη μέρα που η χιονόπτωση μόλις είχε αρχίσει, δεν πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα. 

Σημαντική ήταν η βοήθεια της πυροσβεστικής, ειδικά στα σοβαρά περιστατικά υγείας που προέκυψαν, στη μεταφορά ασθενών και προσωπικού, αφού τα ασθενοφόρα είχαν χαθεί κάτω από το χιόνι. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που εγκλωβίστηκαν έμειναν βάρδια για πέντε συνεχόμενα 24ωρα. Δεν είχαν πρόσβαση ούτε στα πλυντήρια. Υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση να ανοίξουν οι δρόμοι και μετά την κακοκαιρία, ενώ τα οχήματα του στρατού ήταν ακατάλληλα.

Οι αντιπαραθέσεις και η μετάθεση ευθυνών ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους τοπικούς οργανισμούς του κράτους, είναι μακριά από τις αγωνίες και τις ανάγκες του λαού της περιοχής, καθώς για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι δεν υπήρχε πολιτική βούληση ούτε για πρόληψη, ούτε για υποδομές και εξοπλισμό που θα είναι μόνιμα σε ετοιμότητα για την προστασία του λαού και της περιουσίας του, ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από την Τοπική και Περιφερειακή διοίκηση. 

Επιβεβαιώνεται ότι η κακοκαιρία έφερε στην επιφάνεια, για άλλη μια φορά, τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το νοσοκομείο και η πυροσβεστική, που εντείνονται λόγω και του απαρχαιωμένου οδικού δικτύου. Πιο συγκεκριμένα: 

Για το νοσοκομείο Κύμης: 

· Οι περισσότεροι γιατροί είναι επικουρικοί και πολύ σύντομα λήγει η σύμβασή τους. Στο νοσοκομείο του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ δεν υπάρχει μόνιμος γυναικολόγος.

· Το επόμενο διάστημα φεύγει ο μικροβιολόγος και το εργαστήριο θα μείνει με δύο παρασκευαστές, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία ενός νοσοκομείου.

· Η μονάδα τεχνητού νεφρού εξυπηρετεί 10 ασθενείς ενώ υπάρχει ανάγκη νοσηλείας για άλλους 8 που αναγκάζονται να πηγαίνουν Χαλκίδα και Αθήνα και το καλοκαίρι υπάρχουν επιπλέον 20 ασθενείς. 

· Στο νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχουν 4 κενά. Τραυματιοφορείς 3 αντί για 5. 

· Δεν υπάρχει μάγειρας εδώ και 7 χρόνια, βοηθός μάγειρα, διαιτολόγος. Υπάρχει μία τραπεζοκόμος, αντί για τρεις, η οποία κάνει χρέη μάγειρα. Λείπει τεχνικό προσωπικό, ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, ενώ υπάρχουν μεγάλες ανάγκες λόγω της παλαιότητας του κτιρίου.

Για την πυροσβεστική: 

Και εδώ λείπει προσωπικό. Οι μόνιμοι εργαζόμενοι από 18 έγιναν 12. Υπάρχουν πυροσβέστες τριών ταχυτήτων, μόνιμοι, πενταετούς και οι εποχικοί το καλοκαίρι. Σοβαρά προβλήματα λόγω της εντατικοποίησης της δουλειάς, καθώς προβλήματα και με τα ρεπό. Δεν έχουν πάρει στολές από το 2012 ενώ τα οχήματα έχουν να συντηρηθούν και να αλλάξουν λάστιχα εδώ και 10 χρόνια.

Και για τις δύο υπηρεσίες προκύπτει η άμεση ανάγκη για ενίσχυσή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Για τους αγροτοκτηνοτρόφους:

Οι καταστροφές που υπέστησαν σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, έρχονται να προστεθούν στις συνέπειες της πολιτικής κυβέρνησης- ΕΕ, που με την αβάσταχτη φορολογία και τα αντιασφαλιστικά μέτρα που ψηφίστηκαν πέρσι οδηγούν στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια.

Καμιά επανάπαυση δε μπορεί να υπάρξει από τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς ομολογεί ότι ένα μόνο μέρος των καταστροφών θα αποζημιωθεί μέσω του ΕΛΓΑ και των ΠΣΕΑ ενώ τα πρόσθετα κονδύλια που τάζει είναι υπό αίρεση και «εφόσον οι δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας το επιτρέπουν».

Αυτό που επείγει είναι να γίνει άμεσα καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών και να εξασφαλιστεί 100% αποζημίωση για όλες τις ζημιές από τον ΕΛΓΑ.

Γι’ αυτό απαιτείται να είναι ο ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να αποζημιώνει στο σύνολό τους όλες τις ζημιές στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο για καταστροφές από καιρικές συνθήκες και νόσους. 

Τα προβλήματα που συσσωρεύονται, χρόνια τώρα και στην περιοχή της Κύμης, είναι συνέπεια της αντιλαϊκής πολιτικής τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων, όσο και της σημερινής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει στην ίδια ρότα. Αυτή η πολιτική δεν θέτει το λαό σε κίνδυνο μόνο απέναντι σε φυσικά φαινόμενα ή καταστροφές, αλλά καθημερινά! 

Να μην τους το επιτρέψουμε! Ο λαός μέσα από τον οργανωμένο αγώνα του, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες του.

Το ΚΚΕ θα αναδείξει τα προβλήματα που υπάρχουν, στη Βουλή, στην Περιφέρεια, στο Δήμο, θα διεκδικήσει άμεσα λύσεις, πάνω απ’ όλα θα είναι μαζί με το λαό στην οργάνωση του αγώνα του για τη ζωή που δικαιούται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...