Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Χρηματοδότηση ύψους 295.200 ευρώ για τα λιμάνια της Εύβοιας

Έγκριση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε./2016) της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (Γ.Γ.Λ.Λ.Π.Ν.Ε.) για τη χρηματοδότηση δεκατεσσάρων (14) επιπλέον έργων σε λιμάνια της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.083.700 ευρώ.

Συγκεκριμένα για τον Νομό Ευβοίας, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 295.200 ευρώ για τα ακόλουθα έργα:

1. "ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΠΗΛΑΙΩΣΕΩΝ ΣΤΗ Χ.Ζ.Λ. ΝΕΩΝ ΣΤΥΡΩΝ",ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 36.900 ΕΥΡΩ

2. "ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ "ΚΥΜΑ" ΑΙΔΗΨΟΥ", ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 61.500 ΕΥΡΩ

3. "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΕΜΒΩΝ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ", ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 36.900 ΕΥΡΩ

4. "ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΟΔΟ ΛΙΜΝΗΣ ΕΝΤΟΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ", ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 73.800 ΕΥΡΩ

5. "ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΛΙΘΟΡΡΙΠΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑ Χ.Ζ.Λ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ", ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 24.600 ΕΥΡΩ

6. "ΕΠΙΣΚΕΥΗ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ Χ.Ζ.Λ. ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ",ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 36.900 ΕΥΡΩ

7. "ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΩΝ ΒΟΙΩΤΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ Χ.Ζ.Λ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ",ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 24.600 ΕΥΡΩ

Χαλκίδα 31 Ιαν. 2017

Πρόσθετες επενδύσεις σε λιμάνια

Επιπρόσθετες επενδύσεις σε λιμάνια στα οποία έχουν εντοπιστεί σημαντικά προβλήματα ασφάλειας ή χρειάζεται να αποκατασταθούν ζημιές ενέκρινε η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας. Μετά από εισήγηση του ΓΓ Λιμένων Χρήστου Λαμπρίδη, ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ενέκρινε σήμερα, 28/12/2016, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ), ποσό ύψους 1.084.000 ευρώ, από τον προϋπολογισμό του 2016.

Συγκεκριμένα, οι επιπλέον επενδύσεις που αποφασίστηκαν για το 2016 αφορούν στους λιμένες αρμοδιότητας των Οργανισμών Λιμένων Ευβοίας, Κέρκυρας, Βόλου, όπως επίσης και του Δ. Πύλου, Λευκάδας, Μυτιλήνης και Ρεθύμνου. Έτσι το σύνολο του ποσού που απορροφήθηκε από το ΠΔΕ της ΓΓΛΛΠΝΕ, για το 2016, ανέρχεται συνολικά σε περίπου 5.900.000€ και κατανεμήθηκε συνολικά σε 76 έργα.

Τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία επιλέχθηκαν τα λιμενικά έργα αφορούσαν στη κάλυψη έκτακτων και επειγουσών αναγκών των λιμένων, χωρίς την αλλαγή των χαρακτηριστικών τους και με προϋπολογισμό έργου που να μη ξεπερνά τις 100.000 ευρώ προ ΦΠΑ για κάθε λιμένα. Επίσης, σημαντικό κριτήριο για την επιλογή αποτέλεσε η κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων αναγκών στους λιμένες της χώρας πανελλαδικά.

Επισημαίνεται ότι βασική προτεραιότητα αποτέλεσε η ενίσχυση των εποπτευόμενων φορέων (Οργανισμοί Λιμένων και Λιμενικά Ταμεία) της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενώ ένα ακόμη κριτήριο επιλογής των έργων αποτέλεσε η απορρόφηση κονδυλίων του ΠΔΕ, από τους φορείς που υπέβαλλαν νέες προτάσεις λιμενικών έργων τα προηγούμενα έτη, καθώς και οι προτεραιότητες των έργων, με πρωταρχικό μέλημα την ασφάλεια των επιβατών και την εύρυθμη λειτουργία του λιμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...