Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Απεργιακή συγκέντρωση στη Χαλκίδα

Πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα συγκέντρωση στα πλαίσια της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης συγκέντρωση με συμμετοχή σωματείων, εργαζομένων, ανέργων, σπουδαστών, συνταξιούχων.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, απαίτησαν την κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων και την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής
λαϊκής οικογένειες.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν από το σωματείο των Τσιμέντων ο Παναγιώτης Τραγουλιάς, από την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ο Ανδρέας Τσακός, από το Σύλλογο Σπουδαστών Εστίας ΤΕΙ ο Σταύρος Κούρτης και το μέλος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Άννα Γαλανού.


Την κεντρική ομιλία απεύθυνε ο Σπύρος Λοξός, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Νηρέα και μέλος της διοίκησης του ΕΚΕ. Ανέλυσε τι δικαιώματα θίγει η νέα επίθεση και τα αίτιά της που βρίσκονται στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αποκάλυψε την προπαγάνδα της κυβέρνησης για θυσίες που δήθεν δικαιώνονται με την ανάπτυξη και την ελάφρυνση του χρέους, ενώ στην πραγματικότητα οι αντιλαϊκές πολιτικές συνεχίζονται. 

Κατήγγειλε τη στάση των συμβιβασμένων δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αντέκρουσε το επιχείρημα της μη αποτελεσματικότητας των αγώνων σήμερα, συνδέοντάς την με το ταξικό περιεχόμενο της δράσης. 

Καθόρισε το πλαίσιο πάλης που πρέπει να βάζει το ζήτημα της ανάκτησης όλων των απωλειών ώστε να εξασφαλίζονται όροι ζωής που να αντιστοιχούν στην εποχή μας. μόνο η κατεύθυνση αυτή να οδηγεί στη διέξοδο, σε μια κοινωνία που η παραγωγή του πλούτου θα χρησιμοποιείται για να καλύπτει τις κοινωνικές ανάγκες 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...