Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της παράταξης «ΣΕΡΑ» για τις εκλογές της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες..Κατ΄αρχή να σας ευχαριστήσουμε για την υποδειγματική και μαζική συμμετοχή σας στην διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας και ιδιαίτερα αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν και μας στήριξαν με την ψήφο τους.

Μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, όπως ξέρουμε και μπορούμε, για μια καλλίτερη Δωρεάν Δημοκρατική Παιδεία, που θα χωρά όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις καταγωγής, χρώματος φυλής και θρησκείας, προς όφελος του λαού και της

Πατρίδας μας.

Δεν υποστέλλουμε τις σημαίες μας, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών μέσα σε ένα σύγχρονο Δημοκρατικό σχολείο.


Οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας, τελείωσαν και έδωσαν τα αποτελέσματα και τα μηνύματά τους. Όσοι τα έλαβαν τα έλαβαν … φαίνεται όμως ότι κάποιοι δεν τα κατάλαβαν και ούτε θέλουν να τα … χωνέψουν! Τους έκατσαν σαν ψαροκόκκαλο στο λαιμό….

Θεωρώντας ότι οι εκπαιδευτικοί είναι μειωμένης νοημοσύνης και αντίληψης, χώρισαν αυθαίρετα τις συνδικαλιστικές παρατάξεις σε «κομματικές»-(ΣΕΡΑ) και «ακομμάτιστες»- (ΔΑΚΕ εν Δράσει, ΠΑΜΕ), μπας και μήπως δεν το καταλάβατε!

Είναι κρίμα όμως για όλους εκείνους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες, που έχουν ενταχθεί και αγωνίζονται μέσα από τις συνδικαλιστικές κινήσεις και παρατάξεις, που είναι κομματικά ενταγμένοι ή και εκτός πολιτικών κομμάτων, να είναι υποχρεωμένοι κάθε φορά που κάποιοι πολιτικά «τυφλοί» και «εμπαθείς», να ζουν μέσα στον κόσμο της υποκρισίας τους.

Όλοι έχουμε την πολιτική ή και την κομματική μας καταγωγή- οργανωμένοι ή όχι- που μείναμε σταθεροί στις αρχές μας και άλλοι που επανατοποθετηθήκαν, στο πολιτικό φάσμα και τώρα άλλα υπερασπίζονται, γιατί η συγκυρία των ιστορικών χρόνων που ζούμε, το επιβάλει. Έχουν κάθε δικαίωμα… έτσι δημιουργείται το πολιτικό σκηνικό και τα πλειοψηφικά ρεύματα στην κοινωνία, οι αλλαγές στους πολιτικούς συσχετισμούς.

Άλλοι προέρχονται από το παλιό δικομματικό σύστημα, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, άλλοι από το ΚΚΕ, το ΚΚΕ εσωτερικού, την ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, τον Συνασπισμό, τις μικρότερες συνιστώσες της αριστεράς ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΚΚΕ Μ-Λ κα, τα κόμματα του Κέντρου, τους ΑΝΕΛ, τον ΣΥΡΙΖΑ…. Κάθε ένας έχει κάνει τον απολογισμό του και σήμερα δρα ή και όχι, σ΄αυτές τις συνθήκες, από όπου θεωρεί καλλίτερα.

Δεν χρειάζεται να κρύβονται ή να απολογούνται… έτσι κι αλλιώς όλες οι παρατάξεις και οι κινήσεις μονόχρωμες ή πολύχρωμες είναι! 

Όσο για εμάς, τους εκπαιδευτικούς που ανήκουμε στην «Συνεργασία των Εκπαιδευτικών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς» ΣΕΡΑ, που προερχόμαστε από διάφορους πολιτικούς χώρους, δεν μας ενοχλεί ο χαρακτηρισμός της «φιλοκυβερνητικής κίνησης» γιατί όντως στεκόμαστε κριτικά δίπλα στην κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να είμαστε υποχρεωτικά οργανωμένοι στις οργανώσεις του ή να ακολουθούμε κομματικές «γραμμές».

Εκείνο που μας ενοχλεί είναι η υποκρισία αυτών που συνέταξαν το δελτίο της ΕΛΜΕ, που τάχαμου είναι υπεράνω κομμάτων και κομματικών κινήσεων! Είναι μικρός ο κόσμος μας και λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε… ουέ υμίν.

Όσο για το «αριστερόμετρο» που σε κάθε ευκαιρία μερικοί, μερικοί το κραδαίνουν σαν απειλή, να το βάλουν εκεί που ξέρουν………….. στο μπράτσο τους. 

Για όσους δεν το είδαν


Αποτελέσματα εκλογών για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας:
Ψηφίσαντες: 657
Λευκά: 31
Άκυρα: 13
Καθηγητές-τριες Εν Δράσει: 224 3 έδρες
ΣΕΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ):125 2 έδρες
ΔΑΚΕ: 123 1 έδρα
ΠΑΜΕ:116 1 έδρα
Ανεξάρτητος Υποψήφιος (Τσάλλας Αναστάσιος)


                        Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας
Η πρόεδρος                                                        Ο γεν. γραμματέας
Χαρά Νίκα                                                           Άρης Σκούρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...