Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Προσωρινή αναστολή της απεργίας αποφάσισε η ΠΝΟ

Λυνονται άμεσα οι κάβοι στα λιμάνια της χώρας, καθώς στη συνεδρίασή της η ΠΝΟ αποφάσισε την αναστολή της απεργίας.

Η απόφαση της ΠΝΟ 
Στην ανακοίνωση της απόφασης για αναστολή των κινητοποιήσεων, η ΠΝΟ αναφέρει: 

«Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνήλθε σήμερα προκειμένου να εξετάσει και να εκτιμήσει την όλη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί από την εννιαήμερη μέχρι σήμερα απεργιακή της κινητοποίηση, αποφάσισε τα ακόλουθα:

»Πρώτα από όλα θεωρεί πρώτιστη υποχρέωσή της να ευχαριστήσει τα πληρώματα των πλοίων και όλους τους ναυτεργάτες, οι οποίοι μαζικά, αγωνιστικά και δυναμικά ύψωσαν το ανάστημα τους, συσπειρωμένοι γύρω από την Διοίκηση της Ομοσπονδίας για την επιτυχία της απεργιακής μας κινητοποίησης. 

» Θα ήταν παράλειψη δε να μην απευθύνει και τις ευχαριστίες της και στο επιβατικό κοινό, για την πλήρη κατανόηση του στο δίκαιο αγώνα μας.

» Εφιστά την προσοχή στην Κυβέρνηση και ιδιαιτέρα στους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το κυρίαρχο μήνυμα της απεργίας μας ότι δηλαδή ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ και να προβούν σε επανεξέταση της αρνητικής συμπεριφοράς τους στην αντιμετώπιση των δίκαιων και καυτών αιτημάτων μας και να κατανοήσουν μια για πάντα ότι οι ναυτεργάτες δεν ζητούν τίποτε νέο αλλά απλά αγωνίζονται να διασώσουν όσα τους έχουν απομείνει μετά τις συνεχείς περικοπές, που δέχτηκε ο κλάδος από τα αλλεπάλληλα κτυπήματα της Τρόικας και των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων.

» Και ναι μεν οι διαβεβαιώσεις, γραπτές και προφορικές του Υπουργού Ναυτιλίας και του Υπουργού των Οικονομικών, για το φορολογικό, λειτούργησαν προς το παρόν ως κατ’ αρχή πυροσβεστικό μέσο, πλην όμως σαφέστατα και αναμφισβήτητα δεν αποτελούν και ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

» Το θέμα του κοινωνικοασφαλιστικού και τα καθαρά εργασιακά θέματα είναι στην πρώτη γραμμή και απαιτούν άμεσες λύσεις.

» Ας μην επαναπαύονται λοιπόν οι καθ' ύλην αρμόδιοι ότι ο αγώνας μας τελείωσε. Αντίθετα η 9ήμερη απεργία μας αποτελεί απαρχή νέων αγώνων. Τα προβλήματα είναι πολλά, είναι καυτά και ζητούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις.

» Καταγγέλλει όλες τις μεθοδεύσεις των υπηρεσιακών και εξωυπηρεσιακών παραγόντων και παραγοντίσκων, οι οποίοι με επαίσχυντες μεθόδους και χρησιμοποιώντας στο έπακρο τον κοινωνικό αυτοματισμό στοχοποίησαν τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας και ολόκληρο τον κλάδο των ναυτεργατών προκειμένου να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες και ελλείψεις.

» Οι προσπάθειες όμως αυτές έφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα και ατσάλωσαν ακόμη περισσότερο τη θέληση μας και τον αγωνιστικό μας παλμό.

» Με την πεποίθηση ότι οι αρμόδιοι έλαβαν τα μηνύματα της απεργίας μας και με την κατανόηση των εγγενών προβλημάτων των νησιωτών μας, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την άμεση προσωρινή αναστολή των απεργιακών μας κινητοποιήσεων και παραμένουμε σε επιφυλακή περιμένοντας χειροπιαστές αποδείξεις από τους κυβερνώντες για την επίλυση των προβλημάτων μας, σύμφωνα με τις διατυπωθείσες δηλώσεις τους.

» Διακηρύσσει επίσης ότι αν σύντομα δεν υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα του κλάδου μας, θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα μας.

» Καλεί τους ναυτεργάτες, όπου και αν ευρίσκονται, εν ενεργεία και συνταξιούχους, να παραμείνουν συσπειρωμένοι και σε διαρκή ετοιμότητα για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας για νέους αγώνες.

» Μέχρι τότε οργανωνόμαστε και προετοιμαζόμαστε για την ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία του αγώνα.»
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...