Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Θα πούμε το νερό , νεράκι στην Κύμη

Το 2012 το τότε Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, σε συνεργασία με το τότε τοπικό Συμβούλιο Οξυλίθου εζήτησε ομόφωνα να μειωθεί το κόστος ύδρευσης του νερού στον πρώην Δήμο Κύμης, όπου το κυβικό μέτρο χρεώνονταν 22 ευρώ και σε όλους τους άλλους πρώην Δήμους το υψηλότερο κόστος ήταν 7 ευρώ το κυβικό.

Πέσαμε πάνω στην αναδιάρθρωση και στην προσπάθεια δημιουργίας της ενιαίας ΔΕΥΑΚΑ και δεν έγινε
τίποτε.


Το 2015 το σημερινό Συμβούλιο υπέβαλε το ίδιο αίτημα δυστυχώς όμως με το ίδιο αποτέλεσμα για άλλους λόγους.

Στη συνέχεια με τυμπανοκρουσίες ο Δήμος ανακοίνωσε ότι το κόστος λειτουργίας των αντλιοστασίων το πλήρωνε ο Δήμος, έγκλημα! Το μετέφεραν στην ΔΕΥΑΚΑ, η οποία πλέον κατάντησε πλήρως ακατάλληλη για οικονομική λειτουργία. 

Ο Δήμος ανέκαθεν πλήρωνε το κόστος λειτουργίας των αντλιοστασίων, δεν ήταν έργο του Θωμά, όπως για όλα τον κατηγορούν βέβαια, ο οποίος έκρινε ότι ήταν σωστό και δίκαιο μια και η υπηρεσία ύδρευσης και αποχέτευσης ήταν υπηρεσία του Δήμου.

Και τη γίνεται τώρα;Τώρα στην προσπάθεια σύνταξης ενός ενιαίου κοστολογίου αφού ανέβασαν γενικά τις τιμές, επιβαρύνουν κατά πληροφορίες και το τιμολόγιο του πρώην Δήμου Κύμης, κάπου στο 27% λόγο λέει μεγαλυτέρου κόστους των αντλιοστασίων της περιοχής.

Εάν αυτό είναι γεγονός και ληφθεί σήμερα που θα συζητηθεί στο ΔΣ, μια τέτοια απόφαση, θα πρέπει όλοι οι αιρετοί άρχοντες του πρώην Δήμου Κύμης ή τουλάχιστον όσοι το ψηφίσουν και οι αναπληρωματικοί τους να παραιτηθούν.
Αρκετά, η υπομονή έχει τα όριά της.


Αγγελος Μαργέλης
πρώην Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...