Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ο Σίμος Κεδίκογλου για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού

Η επιμονή της κυβέρνησης σε ένα πανθομολογούμενο λάθος - την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού - η αδιαφορία για τις συνέπειες σε μία τουριστική περιοχή που προσπαθεί να επιβιώσει της κρίσης και η άρνηση οποιουδήποτε διαλόγου οδηγούν στα άκρα ένα ζήτημα, που θα έπρεπε ήδη να έχει διευθετηθεί με μόνο γνώμονα την κοινή λογική.

Το επιχείρημα του Υπουργείου, ότι διατηρεί ένα Αστυνομικό Τμήμα ανά Καλλικρατικό Δήμο είναι επιεικώς σαθρό. Πρώτον, γιατί διαπιστώνονται πολλές εξαιρέσεις στον «κανόνα» του Υπουργείου και δεύτερον, γιατί ο Δήμος Ιστιαίας- Αιδηψού έχει υπερδιπλάσιο πληθυσμό από τους περισσότερους Καλλικρατικούς Δήμους της
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 

Στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, μάλιστα, ο πληθυσμός αυτός πενταπλασιάζεται. Επιπλέον, η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού ακυρώνει ουσιαστικά τη δρομολογηθείσα διαδικασία κήρυξης του Λιμένα της Αιδηψού ως Πύλης Εισόδου στη ζώνη Σένγκεν, προκειμένου να προσελκυστούν κρουαζιερόπλοια.


Η ζημιά, όμως, δεν περιορίζεται εκεί. Έχω προσωπική εμπειρία, κατά τη διάρκεια συναντήσεών μου σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, της απροθυμίας των τουριστικών πρακτορείων να συνάψουν συμφωνίες σε μία περιοχή της οποίας ο τομέας ασφαλείας έχει υποβαθμιστεί τόσο δραματικά. 

Αντιλαμβανόμενοι τις καταστροφικές συνέπειες της κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος οι επαγγελματίες της Αιδηψού έβαλαν λουκέτο στα μαγαζιά τους και είναι έτοιμοι να κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες τους στις οποίες συμπαρίσταμαι πλήρως.

Καλώ την κυβέρνηση - και προσωπικά τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη , που αρνείται επί μήνες να απαντήσει στις ερωτήσεις μου στη Βουλή - έστω και την ύστατη ώρα να καταλάβουν το λάθος και να προλάβουν τις συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...