Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Δήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις Πολιτικές εξελίξεις

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καλεί το λαό να υπομείνει νέες θυσίες στο όνομα της «ανάκαμψης της οικονομίας», που, στην πραγματικότητα, θα είναι ανάκαμψη για τους λίγους, για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Πανηγυρίζει για την πρόσφατη απόφαση του Γιούρογκρουπ για τη ρύθμιση του χρέους που φέρνει νέα μέτρα χρεοκοπίας για το λαό. Παράλληλα, με προκλητικό τρόπο, φτιάχνει ψευδαισθήσεις πως ο λαός «έχει να λαμβάνει», επιστρέφοντας εφάπαξ λίγα ψίχουλα από αυτά που του παίρνει για να δώσει στο
κεφάλαιο.


Ανταγωνίζεται με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα για το ποιος θα στηρίξει περισσότερο την καπιταλιστική ανάκαμψη, ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα τις αντιλαϊκές - αντεργατικές αναδιαρθρώσεις.

Την ίδια στιγμή, δέχεται τα συχαρίκια από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και άλλους «διεθνείς συμμάχους» της για τη βαθιά εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή, που περιλαμβάνουν και τις επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις σε Αιγαίο και Κυπριακό.

Η λύση για το λαό βρίσκεται στην πάλη για ανάπτυξη με κριτήριο τις λαϊκές - εργατικές ανάγκες, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από ΕΕ - ΝΑΤΟ και το λαό στην εξουσία.

Η διέξοδος αυτή πρέπει να γίνει υπόθεση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, να εμπνεύσει στόχους και αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Μεγαλώνουν προκλητικά οι πιέσεις ιμπεριαλιστικών επιτελείων που, εκμεταλλευόμενα την αγωνία του κυπριακού λαού, καλλιεργούν την υποχωρητικότητα στις απαιτήσεις της Τουρκίας και προδιαγράφουν μια «λύση» του Κυπριακού όλο και πιο επικίνδυνη για τους λαούς όλης της περιοχής.

Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας, που προειδοποιούσαμε για εκβιασμούς και μεθοδεύσεις που επιβάλλει το σκληρό παζάρι μεταξύ ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων, που για τον κυπριακό λαό εγκυμονούν μόνο τεράστιους κινδύνους.

14-12-2016

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...