Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Απεργιακή συγκέντρωση αύριο Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στο Αλιβέρι

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10:30πμ ΑΛΙΒΕΡΙ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΟΥ 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, Σε μία περίοδο που στον κλάδο του μετάλλου στο νομό της Εύβοιας εξαπολύεται κατά μέτωπο επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, μη μένεις
αμέτοχος.

Οι νέες συλλογικές συμβάσεις πείνας βρίσκουν ήδη εφαρμογή στους περισσότερους χώρους δουλειάς. Ύστερα από κύματα απολύσεων παλιών εργαζομένων και πρόσληψη νέων ή επαναπρόσληψη των παλιών με τα νέα δεδομένα, είναι πραγματικότητα σε πολλά συνεργεία, μηχανουργεία, αλουμινάδικα, στις μεγάλες παραγωγικές μονάδες όπως του Παπαδιόχου στο Αλιβέρι. 

Σε ένα «διάλλειμα» της ξέφρενης κερδοφορίας του ομίλου της SABO, ακολουθεί αυτήν την περίοδο το «ξεσκαρτάρισμα». Έτσι όλον αυτό το χρόνο γινόμαστε μάρτυρες μίας σειράς απολύσεων, 

· παλιών και «ακριβοπληρωμένων» συναδέλφων, ακόμα και αν ήταν στις «αξιολογήσεις!!» τους οι «ατμομηχανές» των τμημάτων τους 

· συναδέλφων που προσελήφθησαν μόνο γιατί η επιχείρηση δούλευε υπερεντακτικά και με μέγιστη «παραγωγικότητα», αναγκάζοντας τον κάθε εργαζόμενό της να δουλεύει για δύο στη βάρδια ή τσάμπα υπερωρία αν ήταν στα γραφεία. 

ενώ η διοίκηση περηφανευόταν για τα καθαρά της κέρδη μόλις λίγους μήνες πριν! Αυτά βέβαια είναι που θέλει και να διαφυλάξει και να αυγατίσει. 

Στα Ναυπηγεία της Χαλκίδας, ενώ οι εργαζόμενοι χωρίζονται σε κατηγορίες και το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής εργολαβοποιείται, υπάρχουν σήμερα καθυστερήσεις πληρωμών και στο μόνιμο προσωπικό (που έχει ήδη υποστεί μειώσεις στο μισθό του) και παρότι η διοίκηση εφησυχάζει τον κόσμο λέγοντας ότι πρόκειται για «τεχνικό κόλλημα της τράπεζας (!!)» χρειάζεται επαγρύπνηση ετοιμότητα και ενότητα των μονίμων με τους εργολαβικούς! Άλλωστε όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε! 

Στην Τέμπο έχουν ήδη υπογραφεί δύο μειώσεις μισθών, προσωπικό που δουλεύει χρόνια στην επιχείρηση δε μονιμοποιείται και όσο δεν εντάσσεται στο σωματείο, όσο δεν οργανώνεται για τα δικαιώματά του, γίνεται πολιορκητικός κριός για την ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλείας στο χώρο! 

Όσο όμως πιο ψηλά φτάνουν οι νόρμες και η απόδοση, τόσο πιο πολύ χαμηλώνουν οι μισθοί! 

Στα πλαίσια αυτά, ερχόμαστε σήμερα να αντιμετωπίσουμε και ένα νέο κύμα επίθεσης της εργοδοσίας και των κομμάτων που στηρίζουν αυτή και τα μνημόνιά της, απέναντι σε ό,τι έχει μείνει όρθιο. 

Ζητάνε μεγαλύτερο περιθώριο στις ομαδικές απολύσεις, διευκολύνοντας τις επιχειρήσεις στο έργο της «εξυγίανσής τους» στέλνοντάς μας στον κάλαθο των αχρήστων 

Ζητάνε να μπουν περεταίρω εμπόδια στη συνδικαλιστική μας δράση, ώστε να είναι ακόμα πιο δύσκολη η οργάνωση των εργατών και των εργατριών που σήμερα αγγίζει πολύ μικρά επίπεδα, παίρνοντας μέτρα για τους σεισμούς του μέλλοντος που θα ‘ρθουν! 

Ζητάνε ακόμα και τη θέσπιση «υποκατώτατου» μισθού για τους νεοπροσλαμβανόμενους στις επιχειρήσεις! 

Στον κλάδο μας είμαστε άλλωστε μάρτυρες της εκμετάλλευσης των πρακτικάριων, ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων μας από τις σχολές μαθητείας (ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ), που βγάζουν τη λέζα για ένα ξεροκόμματο! 

Μας καλούν να ξεχάσουμε δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή και να αποδεχτούμε τις συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς: Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο του, «είναι ανεδαφικό να επιδιώκουμε την επαναφορά στο προ του 2009 ρυθμιστικό πλαίσιο της αγοράς εργασίας».

Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο - Οργάνωση παντού να 'ρθουν τα πάνω-κάτω!! 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, 
Ξεπέρνα φόβους και ενδοιασμούς που μπορεί να έχεις εξαιτίας της εργοδοτικής πίεσης, αλλά και λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών μας

Κάνε το συνδικάτο μας δεύτερο σπίτι σου!

Στις 8/12 απεργούμε και διαδηλώνουμε, 

· για να μην περάσουν οι ομαδικές απολύσεις, 

· για να μην αλλάξει ο συνδικαλιστικός νόμος που θα εμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση,

· για να μη περάσει το λοκ αουτ

· για να μην έρθει νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος «υποκατώτερος μισθός» για τους νεοπροσλαμβανόμενους!

· Για επαναφορά των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων στον κλάδο, στο ύψους τους πριν το 2009, 

· Για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που αυτό το διάστημα έχουν τσαλαπατήσει τα δικαιώματά μας.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10:30πμ ΑΛΙΒΕΡΙ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΟΥ -ΧΑΛΚΙΔΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...