Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Απεργιακή συγκέντρωση αύριο Πέμπτη 8 Δεκέμβρη στην πλατεία Καρύστου

ΟΛΟΙ στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - Συγκέντρωση στην πλατεία Καρύστου στις 10:30πμ

Εργάτες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους
εργαζόμενους!

Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!

Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος «υποκατώτερος μισθός» για τους νεοπροσλαμβανόμενους!

Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!

Πλήρη επικράτηση των Ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού!

Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 100 και 200 ευρώ μισθό!

Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών! 

Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!

«Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ στους αγώνες των εργαζομένων.

Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. 

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η φοροαφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος! ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος ξετινάζουν αυτή την περίοδο το λαϊκό εισόδημα. Ιδιαίτερα οι μικροί έμποροι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες στενάζουν από τη βαριά φορολογία, απειλούνται συνεχώς με κλείσιμο και ξεκλήρισμα.

Αυτό μάλιστα την ώρα που μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν τη νόμιμη δυνατότητα όχι μόνο να πληρώνουν όλο και λιγότερους φόρους, αλλά να ενισχύονται και με ζεστό κρατικό χρήμα μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου. Κοινός στόχος της Κυβέρνησης, των κομμάτων που στήριξαν το 3ο μνημόνιο και των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι να βγουν από τη μέση οι μικροί για να κερδίζουν περισσότερα οι μεγάλοι.

Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο

Οργάνωση παντού να 'ρθουν τα πάνω-κάτω

Η αδράνεια θα αξιοποιηθεί για να εμφανίσουν το λαό σύμφωνο και υποστηρικτή της άγριας αντεργατικής πολιτικής. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη "διαπραγμάτευση", ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται Κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις. Δεν θα επαναφέρουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις αλλά θα αφαιρούν και άλλα.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Στα ταμπούρλα που χτυπάνε συγχρονισμένα οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες στοιχίζονται από πίσω η κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), οι υπόλοιποι που στηρίζουν το δρόμο των μονοπωλίων αλλά και οι χρήσιμοι στυλοβάτες τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι παρατάξεις τους σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) που συγκροτούν τις γνωστές συμβιβασμένες πλειοψηφίες.

Όλοι μαζί σηκώνουν τη σημαία της συναίνεσης για να επιτεθούν από κοινού στο λαό, να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.

Η συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης αποτελεί την προϋπόθεση για την προοπτική ανάκαμψης των κερδών των εγχώριων βιομηχάνων. Η ανάπτυξη που προσδοκούν ξεκινάει από τα συντρίμμια των εργατικών κατακτήσεων και την παγίωση των μισθών των 300 και 400 ευρώ.

Μας καλούν να ξεχάσουμε δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή και να αποδεχτούμε τις συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο του, «είναι ανεδαφικό να επιδιώκουμε την επαναφορά στο προ του 2009 ρυθμιστικό πλαίσιο της αγοράς εργασίας».

Βάλε στην άκρη τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες!

Οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ με καταμερισμένους ρόλους και σχέδιο βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεση τους.

Ευθυγραμμίζονται με τις επιθυμίες του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων της κυβέρνησης και των κομμάτων τους για συναίνεση. Παίζουν βρώμικο παιχνίδι για να μην εκδηλωθεί μαζική μαχητική ενιαία απάντηση από τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Γι αυτό και κήρυξαν πρώτη φορά πανελλαδική απεργία σε διαφορετική ημέρα για τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Μόνο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, έβαλαν το ζήτημα της ενιαίας απάντησης των εργαζομένων.

Θέλουν απεργίες «ντουφεκιές στον αέρα» την ίδια στιγμή που υπογράφουν «κοινά πορίσματα» και «κοινές ανακοινώσεις» με τον ΣΕΒ και τους άλλους εργοδοτικούς φορείς που πρωτοστατούν στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων. Δε θα τους περάσει! 

Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά!

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτές τις ηγεσίες! Η υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και της κλιμάκωσης του αγώνα μας θα κριθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες. 

Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας, αλλάζουμε τους συσχετισμούς, δυναμώνουμε τα σωματεία, τους συλλόγους μας. Δυναμώνουμε την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου. Δίνουμε απάντηση με τη συμμετοχή μας στην απεργία!

Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, με βάση τις ανάγκες μας!

Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κάλυψη των απωλειών τώρα.

Κανένας εργαζόμενος να μην πληρώνεται με μισθό κάτω από 751 ευρώ.

Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας.

Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ και κάλυψη των απωλειών σε συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων.

Δωρεάν υγεία-πρόνοια, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά πληρωμή για τις υπηρεσίες υγείας.

Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Αύξησή του αφορολόγητου ορίου στις 20.000, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων σε αυτό. 

Να καταργηθούν οι ληστρικοί φορολογικοί νόμοι και τα χαράτσια. Να πληρώσει εδώ και τώρα το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων προοδευτικά στο 45%.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...