Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Βραβεία Περιβάλλοντος 2016-Διπλή & χρυσή διάκριση κορυφής για το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Στις κορυφαίες περιβαλλοντικές δράσεις στη Χώρα συγκαταλέγεται η συνεργασία του Λιμενικού Ταμείου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου!!!

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, περισσότερα από 300 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και εκπρόσωποι Δημόσιων Φορέων παρακολούθησαν την απονομή βραβείων στις καλύτερες πρακτικές της χώρας για την προστασία του Περιβάλλοντος και την
αειφορία, οι οποίες διακρίθηκαν μέσω αδιάβλητης διαδικασίας, από ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή επιστημόνων και experts σε θέματα περιβάλλοντος.Στα Βραβεία Περιβάλλοντος 2016 το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου οχι μόνο συμετείχαν στίς βραβεύσεις, αλλά κατέκτησαν τα δύο κορυφαία βραβεία!


- Το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Οrganization & Process Innovation – Environmental Public Sector, για το πρόγραμμα «Σκύρος 2016» και το Λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου, υπό τον τίτλο «Το γαλάζιο Λιμάνι με την «πράσινη» απόχρωση».

Ο τίτλος αυτός για το Λιμάνι της Σκύρου καθώς και η συνεργασία του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου με το Πανεπιστημίο Αιγαίου αναγνωρίστηκαν και επίσημα απο τα Ηνωμένα Εθνη και οι κοινές τους περιβαλλοντικές δράσεις τελούν και επισήμως υπο την Αιγίδα τους.

- Το Τιμητικό Βραβείο της εκδήλωσης για την συνεργασία τους με αποκορύφωμα την Βράβευση της ομάδας ¨Σκύρος 2016» στο Μαρακές του Μαρόκο για το δημοφιλέστερο βίντεο στο διαγωνισμό μεταξύ 153 Χωρών με θέμα την κλιματική αλλαγή, βράβευση που έγινε στο πλαίσιο των εργασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το κλίμα τον ΝΟΕ/2016η οποία διοργανώθηκε απο τα Ηνωμένα Έθνη.

Το Λ.Τ. Σκύρου διαγωνίστηκε με Οργανισμούς και εταιρείες όπως οι, Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., Η&Μ, SunlightRecycling, ΑΒ Βασιλόπουλος, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» Α.Ε., OTE Group, Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε., Τράπεζα Πειραιώς – SenseOne, Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε., Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια – Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., SYNGENTA, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, COSMOTE SA, Toyota Ελλάς ΑΒΕΕ, SYCHEM A.E., Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια – Ελληνικά Καύσιμα Ορυκτέλαια (ΕΚΟ) ΑΒEE, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Τμ. Υποδομής & Περιβάλλοντος και ETE Εθνική Τράπεζα.

Τον κο Αντωνόπουλο και την κα Σκαναβή πλαισίωσαν φοιτήτριες και φοιτητές της ομάδας «Σκύρος 2016» οι οποίοι μαζί με δεκάδες άλλους, κατά τις θερινές περιόδους του 2015 και του 2016 δραστηριοποιήθηκαν στο Λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης. Περιβαλλοντικές ενημερώσεις, Περιβαλλοντική κατασκήνωση, Τουριστικό και Θαλασσιο 

Παρατηρητήριο, προβολές και εκδηλώσεις, Περιβαλλοντική φροντίδα κ.α αποτέλεσαν τον κορμό των δράσεων της πρακτικής ασκησης των φοιτητών στο Λιμάνι και συνεισέφεραν τα μέγιστα στην δημοφιλία και την εξωστρέφεια του Λιμένα που θεωρείται το πληρέστερο και φιλικώτερο Δημόσιο Λιμάνι της Χώρας.

Οι Βραβεύσεις αυτές ήλθαν ως συνέχεια των προηγούμενων περιβαλλοντικών βραβεύσεων του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, στα Βραβεία Περιβάλλοντος του 2015 και των Βραβείων Οικόπολις 2016.

Και αποτέλεσαν δυο ακόμα κρίκους στην αλυσίδα της Αριστείας του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου μετά απο τίς Βραβεύσεις του, στα Facilities Management Awards του 2015, τα δύο διαδοχικά Χρυσά Βραβεία στα Βραβεία Τουρισμού του 2015 και του 2016 και την Παγκόσμια Πρωτιά για το δημοφιλέστερο βίντεο για το κλίμα, στην Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα, στο Μαρόκο τον Νοε/2016.

Τα «μάτια» της περιβαλλοντικής κοινότητας ειναι πλέον στραμένα στη Σκύρο η οποία γίνεται γνωστή με διακρίσεις σε νέα πεδία που ομως δίνουν ώθηση και βαρύτητα σε κάθε δραστηρίοτητα που ασκείται στο Νησί.

Μέσα απο αυτές τις διακρίσεις η Σκύρος εχει οσο ποτέ πρίν, την ευθύνη της άσκησης υπέυθυνης περιβαλλοντικής συμπεριφοράς με την διαφύλαξη τού εξαιρετικού περιβάλλοντος του Νησιού, αλλά και την ευαισθητοποίση της διαδόχου γεννιάς με στόχο την συνέχιση των προσπαθειών για τη βελτίωση της καθημερινότητας με γνώμονα την προστασία του.Καλά Χριστούγεννα,
Ο Πρόεδρος του Λ.Τ Σκύρου
Κυριάκος Αντωνόπουλος
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...