Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Ξεκινά το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων

Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών, στις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου, όπως γνωστοποίησε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 fm» η κα.Μαρία Καραμεσίνη, διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα θα ανοίξει σήμερα στις 15:00 και θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις όλες οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. «Αφορά θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα ανέργων 30-49 ετών για

θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Αν οι εταιρείες προσλάβουν μακροχρόνια ανέργους τότε θα επιδοτηθούν με 18 ευρώ την ημέρα, ενώ αν προσλάβουν ανέργους κάτω του έτους θα επιδοτηθούν με 15 ευρώ την ημέρα και θα αναγκαστούν να τους κρατήσουν για επιπλέον τρεις μήνες», τόνισε η κ. Καραμεσίνη.


Η κ. Καραμεσίνη υπενθύμισε ότι ισχύουν κάποια κριτήρια για την ένταξη, όπως «το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης μακροχρόνιας ανεργίας ωφελουμένου, το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του, αν δουλεύει ή όχι ο/η σύζυγος, το ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό, η ηλικία, ο αριθμός ανήλικων τέκνων και η εντοπιότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...