Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Οικονομική ανάσα στους πρώην εργαζόμενους των «Eretria Village» και «Holidays in Evia»

Οικονομική εφάπαξ ενίσχυση 1.000,00 € ανά εργαζόμενο προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εργασίας για τους εργαζόμενους των ξενοδοχείων, Holidays in Evia και Eretria Village που ανέστειλαν τη λειτουργία τους  τον περασμένο Μάρτιο.


Eγκρίνεται η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους χιλίων ευρώ (1.000,00 €) ανά άνεργο της επιχείρησης με την επωνυμία «ΕΣΤΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ -ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ - ΤΕΧΝΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με το δ.τ. «HOLIDAYS IN EVIA», που πληροί τις προϋποθέσεις, για να λάβει επίδομα ανεργίας, καθώς και σε κάθε μισθωτό της ως άνω εταιρίας που μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης έχει ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης.
Όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης θα γίνει μετά την προσκόμιση καταλόγου από το σωματείο των εργαζομένων, και σχετικού ελέγχου από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, βάσει του οποίου θα προκύπτει η εργασιακή σχέση με την εταιρία και η τυχόν άσκηση του δικαιώματος επίσχεσης εργασίας εκ μέρους του εργαζόμενου, στον οποίο θα αναγράφονται τα εξής στοιχεία: 

α) Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο κάθε δικαιούχου. 

β) Ο αριθμός της αστυνομικής του ταυτότητας ή ο αριθμός διαβατηρίου προκειμένου περί αλλοδαπών.

γ) Ο αριθμός μητρώου κοινωνικής του ασφάλισης (AMΚΑ). 

δ) Ο αριθμός του φορολογικού του μητρώου (ΑΦΜ). 

ε) Ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού του (με πρώτο όνομα του δικαιούχου της ως άνω οικονομικής ενίσχυσης), καθώς και του Διεθνούς Αριθμού Τραπεζικού Λογαριασμού του (ΙΒΑΝ).

Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης, οι οποίοι δεν έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο δικαιούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση θεραπείας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...