Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Να δημιουργηθούν υποδομές για τους ψαράδες στο Λευκαντί Χαλκίδας

Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Τρίαινα Ευάγγελο Ασμάνη, Γιάνν Σιμιτζή, Παναγιώτη Νόστιμο και Σταύρο Σεφερλή και με τον Πρόεδρο του ΟΛΝΕ Κώστα Κουλουρίδη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Συλλόγου προς την Βουλευτή με αντικείμενο τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ψαράδες της περιοχής Λευκαντίου προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες αρωγής της πολιτείας ώστε
να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας αλλά και οι παραγωγικές τους δυνατότητες. 


Μεταξύ άλλων αναλύθηκε διεξοδικά η έλλειψη ουσιαστικών υποδομών για τα ψαράδικα στο Λευκαντί και εξετάστηκαν οι δυνατότητες δημιουργίας μικρού λιμανιού που θα επιτρέψει στα ψαράδικα να ελλιμενίζονται με ασφάλεια και στους ψαράδες να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας τους και να αυξήσουν τις παραγωγικές τους δυνατότητες. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην άτυπη συνάντηση είναι εφικτή η δημιουργία της αναγκαίας υποδομής και ο ΟΛΝΕ είναι σε θέση να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση. Το επόμενο διάστημα η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε συνεννόηση με τον Σύλλογο Τρίαινα και τον ΟΛΝΕ ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διερευνητικές επαφές στα αρμόδια Υπουργεία και εάν είναι εφικτό να δρομολογηθεί η υλοποίηση του προτεινόμενου έργου.

Πρόκειται για πρόταση μικρού κόστους που δεν αλλοιώνει την περιοχή του Λευκαντίου και που μπορεί όμως να δώσει μεγάλη ώθηση στους επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...