Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ενωσαν τις δυνάμεις τους για την πρωτοβουλία ''Φιλόξενες Πόλεις για τους Πρόσφυγες

ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ "Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ"

Ενωσαν τις δυνάμεις τους για την πρωτοβουλία ''Φιλόξενες Πόλεις για τους Πρόσφυγες:Προωθώντας την ένταξη και προστατεύοντας τα δικαιώματα''
Προκειμένου να ενδυναμωθεί η ικανότητα των πόλεων της

Ευρώπης για καλύτερη υποδοχή και μελλοντική ένταξη των προσφύγων,η UNESCO,η Ευρωπαϊκή Συμμαχία των πόλεων κατά του Ρατσισμού (ECCAR) και το ίδρυμα Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη,με πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης,ένωσαν τις δυνάμεις τους για την πρωτοβουλία ''Φιλόξενες Πόλεις για τους Πρόσφυγες:

Προωθώντας την ένταξη και προστατεύοντας τα δικαιώματα'',απάντηση στην αυξανόμενη ανάγκη για χάραξη κατευθυντήριας γραμμής,με παράλληλη ενσωμάτωση και ενδυνάμωση των δράσεων Συλλόγων,Οργανώσεων σε όλα τα επίπεδα.


Στην εκδήλωση,η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής την Τρίτη 22 Νοεμβρίου παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Πανευβοϊκού Συλλόγου ''Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ'',προσκεκλημένος της UNESCO και της κας Μαριάννας Βαρδινογιάννη η οποία είναι και επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου ''Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ''.


Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του η Α.Ε.ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος,ο οποίος επέδωσε βραβείο του Ιδρύματος ''Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη 2016'' στην Γενική Διευθύντρια της UNESCO κυρία Irina Bokova.

Τον συντονισμό έκανε ο κ.Χρήστος Ζερεφός,Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών,καθηγητής της έδρας UNESCO για τις φυσικές καταστροφές,ενώ χαιρετισμούς έκαναν ο κ.Γιάννης Αμανιτίδης,Υφυπουργός Εξωτερικών,ο κ. Γιάννης Μουζάλας Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής,η κυρία Odela Nishani σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αλβανίας και η κυρία Άντρη Αναστασιάδη σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου.



Στο τέλος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου,π.Τιμόθεος Μπαϊμπάκης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάνη και την Γενική Διευθύντρια της UNESCO κυρία Irina Bokova,την οποία και προσκάλεσε στην Χαλκίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...