Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Περιοδεία του ΚΚΕ στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Οινόφυτα και τη Ριτσώνα

Περιοδεία του ΚΚΕ με τον Κ.Παπαδάκη - μέλος της ΚΕ και Ευρωβουλευτή του Κόμματος στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Οινόφυτα και τη Ριτσώνα

Περιοδεία στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Οινόφυτα και τη Ριτσώνα πραγματοποίησε την Πέμπτη 24 Νοέμβρη κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της
ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ. 

Όπως τόνισε, «κοινή πρέπει να είναι η πάλη απέναντι σε ένα σύστημα που παράγει μόνο πολέμους, κρίσεις, φτώχεια, προσφυγιά, εκμετάλλευση. Κοινή πάλη, κοινός αγώνας όλων των προσφύγων, που πρέπει να παλέψουν σαν μια γροθιά, όλοι μαζί». Με τη φράση αυτή απευθύνθηκε στους πρόσφυγες ο ευρωβουλευτής του Κόμματος και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα Κέντρα Φιλοξενίας Οινοφύτων και Ριτσώνας.


Ο Κ. Παπαδάκης είδε από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στους καταυλισμούς των Οινοφύτων και της Ριτσώνας και διαπίστωσε τα προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη κρατικής μέριμνας και την ασυδοσία των ΜΚΟ σε αυτούς τους χώρους. 

Μάλιστα (όπως είχε συμβεί και σε προηγούμενη επίσκεψη του «Ριζοσπάστη» στα Οινόφυτα), χτες, οι υπάλληλοι της αμερικανικής «DO YOUR PART» απέδειξαν με το «καλημέρα» ποιοι κάνουν πραγματικό κουμάντο σε αυτούς τους χώρους. 

Αρχικά προσπάθησαν να οδηγήσουν το κλιμάκιο του ΚΚΕ εκτός δομής και, στη συνέχεια, να τρομοκρατήσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες που μιλούσαν με τον ευρωβουλευτή. 

Μία από τις υπαλλήλους της ΜΚΟ παραδέχθηκε πως βρίσκεται δίπλα στους συνομιλούντες για να ακούσει τι λένε. 

Όλο αυτό το σκηνικό τρομοκρατίας, όμως, δεν πέρασε μετά την έντονη αντίδραση του κλιμακίου του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του στους πρόσφυγες της Ριτσώνας, εκεί όπου πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση έστησε φιέστες για την εγκατάσταση των κοντέινερ όπου φιλοξενούνται οι κατατρεγμένοι, ο Κ. Παπαδάκης ανέφερε: 

«Μας ξέρετε καλά, έχουμε σταθερή παρουσία εδώ με τις Οργανώσεις μας, προσπαθώντας να παλέψουμε για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. 

Να ξέρετε ότι το Κόμμα μας κάνει προσπάθεια να αποκαλύψει και να σας ενημερώσει ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι υπεύθυνοι για την κατάσταση που έχετε φτάσει σήμερα στην Ελλάδα». 

Έδειξε τις ευθύνες του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους, που παρότι λένε πως νοιάζονται για τους πρόσφυγες, βομβαρδίζουν τις χώρες και θέλουν να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα για τις επιχειρήσεις και τους ομίλους τους. 

Άμοιρη ευθυνών δεν είναι ούτε η ελληνική κυβέρνηση, που εύχεται «κάποια στιγμή να λυθούν τα προβλήματά σας», καθώς έχει υπογράψει να κλείσουν τα σύνορα, έχει απαγορεύσει να πάνε στις χώρες που έχουν επιλέξει οι πρόσφυγες.

Τόνισε, επίσης, πως πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών, να μπορέσουν οι πρόσφυγες να πάνε είτε στις χώρες που κατάγονται είτε σε αυτές που έχουν επιλέξει. Παράλληλα, επισήμανε πως «τα κοντέινερ που σας έβαλαν, με διαμαρτυρίες, με την πάλη σας τα επιβάλλατε. 

Αν δεν είχατε μιλήσει, αν δεν είχατε φωνάξει κι εσείς αλλά κι εμείς, ακριβώς για να διαμορφωθεί μία κατάσταση, θα ήσασταν ακόμα σε σκηνές. Δεν είναι για πανηγυρισμούς η κατάσταση. Είναι καλύτερα από πριν, αλλά σήμερα έχετε πολύ περισσότερες ανάγκες. Έρχεται χειμώνας, θα είναι δύσκολος, κάνει κρύο και στο κοντέινερ δεν λύνεται το πρόβλημα».

Στάθηκε στις ΜΚΟ, που έχουν αντικαταστήσει το κράτος, λέγοντας πως «οι διάφορες λεγόμενες ΜΚΟ, που χρηματοδοτούνται αδρά -υπάρχει βιομηχανία από πίσω, με πολλά συμφέροντα, που εξυπηρετούν αυτές οι ΜΚΟ, συνδεδεμένες με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αυτούς που σας βομβαρδίζουν- και σήμερα σας δίνουν ένα κομμάτι ψωμί, είναι προσπάθεια να παρέμβουν ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες. 

Οι ίδιοι που σας βομβάρδιζαν, που σας μπλοκάρουν τα σύνορα, έχουν και τους απεσταλμένους τους, διάφορες ΜΚΟ, που παίζουν βρώμικο ρόλο. Πρέπει να απαιτήσετε κι εσείς, επειδή ήρθατε σε αυτή τη χώρα, και το ίδιο το κράτος, με τις δομές του, να αναλάβει την ευθύνη της φιλοξενίας, της περίθαλψης και όλων των δικαιωμάτων σας».

Επίσης, τους κάλεσε να ξεχωρίσουν τους εχθρούς από τους συμμάχους τους, πως δεν είναι αντίπαλος οι πρόσφυγες που είναι στο διπλανό στρατόπεδο, ο πρόσφυγας που είναι από άλλη χώρα, κάποιος που πιστεύει στη μία ή στην άλλη θρησκεία. «Εμείς λέμε όλοι οι πρόσφυγες να παλέψουν σαν μια γροθιά, όλοι μαζί. 

Θέλουν να σας διαιρέσουν, θέλουν να σας "σπάσουν", να μην είσαστε μία δύναμη που να παλεύει ενιαία και βεβαίως θέλουν να μην παλεύετε μαζί με τους εργαζόμενους στην Ελλάδα. Θέλουν να σας αποκόψουν από τον ελληνικό λαό. Έχει σημασία γιατί υπάρχουν φασιστικές και άλλες οργανώσεις που δουλεύουν προβοκατόρικα σε αυτήν την κατεύθυνση.

Εμείς λέμε χρειάζεται κοινή πάλη των λαών, των προσφύγων, του ελληνικού λαού ενάντια σε αυτό το σύστημα που εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους, που λέγεται καπιταλισμός. Είναι μια εξουσία και μια οικονομία που παράγει μόνο πολέμους, κρίσεις, φτώχεια, προσφυγιά, εκμετάλλευση. 

Άρα, οργάνωση της πάλης, μαζί με τους κομμουνιστές, τους εργάτες, τάξη προς τάξη, να οργανώσουμε την πάλη απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...