Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Δρόμος στο Μονόδρι μετατράπηκε σε ….. λαχανόκηπο, φύτρωσαν κουκιά και μαρούλια!

Ένα απίστευτο περιστατικό για δρόμο που μετατράπηκε σε λαχανόκηπο... και φύτρωσαν κουκιά και μαρούλια,  καταγγέλλει το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Κύμης-Αλιβερίου, που βρίσκεται ακόμη στο περίμενε μιας απάντησης από τη Δημοτική Αρχή εδώ και τέσσερις μήνες...

''Σιγή ιχθύος από τη Δημοτική Αρχή για το δρόμο στη θέση «Πούρη Ρέμα» στο Μονόδρι. Δύο φορές, στις 13/7/2016 και στις 17/9/2016 απευθυνθήκαμε στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου για το θέμα της διάνοιξης του δρόμου στη θέση «Πούρη Ρέμα» και τη διευθέτηση τυχόν εκκρεμοτήτων, ώστε να λυθεί το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους δημότες-κατοίκους του Μονοδρίου.

Πρώτα ζητήσαμε την άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής για τη διάνοιξη του συγκεκριμένου δρόμου, προς όφελος και εξυπηρέτηση των κατοίκων του Μονοδρίου και όχι μόνο. Ζητήσαμε να εφαρμοστεί ο νόμος προς κάθε κατεύθυνση για να εμπεδωθεί στους δημότες το αίσθημα της ισότητας, του δικαίου, της εκτίμησης και της δημοκρατίας. Δεν μπορεί ένα έργο με τις όποιες ελλείψεις ή ακόμη και παρατυπίες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, να αφήνεται στην τύχη του.  

Ο δρόμος αυτός, ο παραρεμάτιος, λειτουργούσε από τότε που έγινε το χωριό (σε κάποια σημεία ως μονοπάτι και σε κάποια άλλα ως κανονικός δρόμος που περνούσαν και αυτοκίνητα). Σήμερα οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο πρώην δήμαρχος δεν ακολούθησε όλες τις τυπικές διαδικασίες για την δημιουργία του, όλοι οι κάτοικοι του Μονοδρίου εξυπηρετούνται από τον δρόμο αυτόν. Ειδικά όμως οι παρόδιοι κάτοικοι δεν έχουν καμία άλλη πρόσβαση για να πάνε στις ιδιοκτησίες σου παρά μόνο αυτόν το δρόμο.

Ύστερα απευθυνθήκαμε εγγράφως προσωπικά στον Δήμαρχο, αλλά και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Κονιστρών και αφού τους υπενθυμίσαμε τα όσα έχουν συμβεί και τα όσα οι ίδιοι έχουν πει και υποσχεθεί για το συγκεκριμένο θέμα, να ενημερώσουν τόσο εμάς, όσο και τους κατοίκους του Μονοδρίου, τι ενέργειες έχουν κάνει για την επίλυση του προβλήματος. Αν υπάρχει πρόοδος στην πορεία του έργου καθώς και το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσής του. 

Δυστυχώς τέσσερις μήνες τώρα δεν πήραμε καμία απάντηση. Ούτε εμείς αλλά ούτε και οι κάτοικοι του Μονοδρίου. Το πρόβλημα όχι μόνο παραμένει αλλά οξύνεται. Και το χειρότερο: Πρόσφατα ο κλειστός δρόμος μετατράπηκε σε ….. λαχανόκηπο. Καταμεσής φύτρωσαν κουκιά και μαρούλια. Θα πει κανείς κάτι είναι και αυτό. Μπορεί οι κάτοικοι να αδυνατούν να πάνε σπίτια τους με το αυτοκίνητό τους και να πηγαίνουν με τα πόδια, μπορεί να μην έχει πρόσβαση ασθενοφόρο και να τους κατεβάζουν με καρέκλα, μπορεί να κινδυνεύουν σε περίπτωση πυρκαγιάς αφού δεν μπορεί να πάει πυροσβεστική, σίγουρα δε μπορούν να βάλουν πετρέλαιο και να το κουβαλάνε με τα μπιτόνια, αλλά κουκιά θα φάνε. Ίσως φτάσουν να στείλουν και στο Δήμο.  

Δείτε λοιπόν πως είναι σήμερα ο δρόμος. Γι’ αυτό λένε « μια εικόνα χίλιες λέξεις».




ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...