Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Το ψηφοδελτιο του Π.Α.ΜΕ στις αρχαιρεσίες στην ΕΛΜΕ Εύβοιας

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, Σε καλούμε να δυναμώσεις με τη συμμετοχή σου στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές για νέο Δ.Σ. το Σύλλογο μας, που οι εξελίξεις επιβάλλουν να γίνει πραγματικός οργανωτής της πάλης μας, στήριγμα των εργαζόμενων του κλάδου. 


Άλλαξε το συσχετισμό! Κάνε στην άκρη τις δυνάμεις του συμβιβασμού! Δώσε δύναμη στη δύναμή σου ενισχύοντας την Αγωνιστική
Συσπείρωση Εκπαιδευτικών. 

Κανένας δεν μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει την ανελέητη και χωρίς σταματημό επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματά μας. Η απογοήτευση, η μοιρολατρία, η αναζήτηση ατομικών λύσεων, η λογική του «μικρότερου κακού», οδηγούν σε νέες απώλειες και νέες απογοητεύσεις. 

Τα προηγούμενα χρόνια δοκιμάστηκαν μια σειρά επιλογές, εναλλάχθηκαν κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων. Έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Ζήσαμε τη φαρσοκωμωδία της «σκληρής διαπραγμάτευσης». 

Η αντιλαϊκή επίθεση δεν ανακόπηκε, αντίθετα δυνάμωσε, με την σφαγή των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και την εφαρμογή του αυτόματου «κόφτη» στις ήδη κατακρεουργημένες κοινωνικές δαπάνες για χάρη των μεγάλων επιχειρήσεων και των δανειστών τους, με την ανανεωμένη έκδοση του σχολείου της αγοράς, το λεγόμενο «ενιαίου τύπου ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο». 

Η οργή και η αγανάκτησή σου απέναντι στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης να μετατραπεί σε δύναμη αγώνα, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους σε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία. 

Στήριξε με την ψήφο σου και τη συμμετοχή σου το πλαίσιο πάλης της 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. 

Κόντρα στο ρεαλισμό της υποταγής, τις αυταπάτες, την παθητική αναμονή έχουμε μόνο ένα δρόμο: 

Αγώνας τώρα για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης! 
Αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! 
Αγώνας για την ανατροπή κάθε αντιλαϊκής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής! 

Να εμποδίσουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζει κυβέρνηση και οι εταίροι της ΕΕ-ΔΝΤ-ΣΕΒ. 

Να φρενάρουμε το νέο οδοστρωτήρα: 

· Την απελευθέρωση των απολύσεων και την αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! 

· Την εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0 – 24 (ν. 4369/2016). 

· Την παραπέρα μισθολογική καθήλωση, το πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, την κατάργηση του εφάπαξ, την κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, τη σφαγή στα προνοιακά επιδόματα! 

· Την επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, της δουλειάς λάστιχο με 300 – 400 ευρώ μισθό! 

· Τη νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ! 

· Την νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου από τα 8.600 στα 5.000 ευρώ! 

· Το νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας. 

· Τα ψέματα και την κοροϊδία για την «κανονικότητα» της λειτουργίας των σχολείων, όταν υπάρχουν ανάγκες που δεν καλύπτονται και αναπληρωτές που απολύονται. 

· Την παραπέρα υποβάθμιση της παιδείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και την πιο επιθετική εφαρμογή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στην Παιδεία (εφαρμογή δεικτών ΟΟΣΑ, αξιολόγηση κ.τ.λ.), που ήδη αναγγέλθηκαν από το νέο Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου. 

Είναι στο χέρι μας να τους χαλάσουμε τα σχέδια. 

Να εμποδίσουμε το βάρβαρο αντιλαϊκό χειμώνα που έρχεται. 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, 

Η καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και της γραμμής του νέου κυβερνητικού συνδικαλιστικού της στηρίγματος (ΣΕΡΑ) δεν πρέπει να οδηγήσει σε νέες αυταπάτες και στη δικαίωση της γραμμής του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΔΑΚΕ. 

Γιατί και οι δύο γραμμές οδηγούν στην υποταγή των εργαζομένων στην πολιτική της Ε.Ε., της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, στην υπεράσπιση του σχολείου της αγοράς, που θα λειτουργεί αυτόνομα, με χορηγούς και θα παρέχει δεξιότητες από εκπαιδευτικούς λάστιχο. 

-Έχεις πείρα λοιπόν από τη στάση αυτών των συνδικαλιστικών δυνάμεων (ΔΑΚΕ – ΣΕΡΑ). 

- Γιατί αυτές οι δυνάμεις στήριξαν ενεργά τις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις έχοντας μόνιμα το βλέμμα στραμμένο στον κατευνασμό των δίκαιων αντιδράσεων των εκπαιδευτικών για να περνάει ανενόχλητα η πολιτική της αγοράς στα σχολεία. 

- Γιατί εκείνο που ουσιαστικά τους ενδιαφέρει είναι να καταγράψουν τις δυνάμεις τους και να αδρανοποιήσουν το Σωματείο, προετοιμάζοντάς το για τον ρόλο του δούρειου ίππου μιας ενδεχόμενης κυβερνητικής εναλλαγής. 

-Είναι απόντες από τα Δ.Σ. , μακριά από τα μεγάλα προβλήματα των εκπαιδευτικών και των σχολείων. Στέκονται απέναντι στους μαθητές όταν αυτοί κινητοποιούνται και αγωνίζονται. 

-Γι αυτό και σε θυμούνται μόνο σε κάθε εκλογική αναμέτρηση...... Το έργο όμως το έχεις δει και η «νέα» κόπια δε σε ξεγελά! 

Βγάλε συμπεράσματα για τη στάση των Καθηγητών εν Δράσει. 

· Για πολλά χρόνια είχαν κοινή διαδρομή με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, καλλιεργώντας αυταπάτες για την κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά», υπονομεύοντας έτσι την πάλη των εργαζομένων, συμβάλλοντας στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία. 

· Ακόμα και τον τελευταίο χρόνο που διαχώρισαν το ψηφοδέλτιό τους από τις δυνάμεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατασκευάζουν ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές και ψευτοδιλήμματα όπως μνημόνιο- αντιμνημόνιο, νεοφιλελεύθερες- αντινεοφιλελεύθερες πολιτικές, αποκρύπτοντας ότι τα αντιλαϊκά μέτρα αποτελούν στρατηγική του κεφαλαίου, σε όλες τις χώρες, με μνημόνια ή χωρίς, με κυβερνήσεις φιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές, «αριστερές». 

Αποκρύπτουν συνειδητά ότι ο πραγματικός ένοχος είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, το κράτος τους και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν και αυτούς είναι ανάγκη να βάλει στο στόχαστρο το κίνημα για να περάσει στην αντεπίθεση. Γι’ αυτό έχουν μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση του κινήματος στον κλάδο, γιατί η γραμμή τους είναι γραμμή ήττας και όχι ανατροπής υπέρ των εργαζομένων. 

· Γι’ αυτό εξακολουθούν να σέρνουν την ΕΛΜΕ στο όνομα του «θεσμού» πίσω από τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ, που η πλειοψηφία τους εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια των δυνάμεων που στηρίζουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ- ΠΑΣΟΚ). 

· Γιατί εκείνο που τους πειράζει είναι η ταξική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος μέσα από τη συσπείρωση των σωματείων στο ΠΑΜΕ ενάντια την τακτική του συμβιβασμού που ακολουθούν οι πλειοψηφίες στις ηγεσίες των ΟΛΜΕ - ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ. 

Με την ψήφο σου στην ΑΣΕ (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) και τη συμμετοχή σου ενίσχυσε τη συγκρότηση ενός κινήματος που: 

Θα δίνει ανυποχώρητο αγώνα για την κάλυψη των απωλειών μας και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. 

Θα παλεύει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, σ΄ένα σχολείο με μόνιμο προσωπικό μέσα από μαζικούς, μόνιμους διορισμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ενάντια στη στρατηγική της Ε.Ε., την εμπορευματοποίηση της παιδείας και την προσαρμογή της στις ανάγκες του κεφαλαίου. 

Θα είναι δύναμη ανατροπής κάθε αντιλαϊκής πολιτικής και όχι πρωταγωνιστής και στήριγμα στην εναλλαγή αντιλαϊκών κυβερνήσεων. 

Σ΄ αυτή την προσπάθεια καλούμε κάθε συνάδελφο που βλέπει και νιώθει ότι δεν πάει άλλο με αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού και των συνοδοιπόρων τους, να συμπορευτεί με τις δυνάμεις του αγώνα και της προοπτικής, με τα συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. 

Πάλεψε μαζί μας για: 


Ανάκτηση των απωλειών μας σε μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά, εργασιακά 

Απόσυρση όλων των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων για Ειδ. Αγωγή, Γυμνάσιο, Λύκειο. 

Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και Ενιαίο 12χρονο Σχολείο για όλα τα παιδιά! 

Πλήρη μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους! Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπ/κών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη όλων των κενών! 

Οργανική θέση για όλους! 

Τα μαθήματα των ειδικοτήτων (Φυσική Αγωγή, Μουσική, Πληροφορική, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή, Ξένες Γλώσσες) να διδάσκονται από τις αντίστοιχες ειδικότητες. 

Πρόσληψη των αναπληρωτών σε μία φάση. Καμιά απόλυση αναπληρωτή. Μέτρα στήριξής τους (ενοίκιο, διατροφή, εισιτήρια). 

· Να ανοίξουν άμεσα όλες οι δομές Ειδικής 

Αγωγής και να στελεχωθούν με όλο το μόνιμο και αναγκαίο προσωπικό. Κανένα παιδί έξω από τη δομή που έχει ανάγκη. Μείωση αριθμού μαθητών στα τμήματα που υπάρχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες. 

· Να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα (Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές). 

· Ούτε ένα 1€ από την τσέπη γονιών, εκπ/κών για τη λειτουργία των σχολείων. 

· Ένα γεύμα δωρεάν για όλους τους μαθητές με ευθύνη της Κυβέρνησης. 

· Μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών 

· Μισθολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας & των επιστημονικών προσόντων για μόνιμους και αναπληρωτές. Καμία μείωση μισθού, ξεπάγωμα των Μ.Κ. Κατάργηση του ν.4354 (νέο μισθολόγιο). 


1.Κατσαμάγκος Κώστας ΕΠΑΛ Αλιβερίου 

2.Μεϊμάρης Λάμπρος ΕΠΑΛ Αλιβερίου 

3 Μίχας Γιάννης ΕΚΦΕ 

4. Πετράκη Ζαχαρούλα Γυμνάσιο Αλιβερίου 

5. Πηλιχός Νίκος ΕΠΑΛ Μαντουδίου 

6.Σεφερλή Παρασκευή Γυμνάσιο Αλιβερίου 

7.Σωκράτους Χαρά ΓΕΛ Ψαχνών 

8.Τσιτίνη Εύη Γυμνάσιο Βασιλικού 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...