Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Μαζική κινητοποίηση Συνδικάτων για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Χαλκίδα

Με παλμό πραγματοποιήθηκε η πορεία για το Πολυτεχνείο στην Χαλκίδα, η οποία κατέληξε στο μνημείο της Αντίστασης στην Παραλία. 
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα Συνδικάτα
των Τροφίμων – Ποτών, Μετάλλου Εύβοιας, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Σωματείο εργαζομένων Νηρέα, Ζούρα, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας της ΟΓΕ, εργαζόμενοι, και νεολαίοι της περιοχής ενώ παρουσία είχε και αντιπροσωπία μεταναστών από τον γειτονικό καταυλισμό της Ριτσώνας. Η φωνή τους ακούστηκε στον εμπορικό δρόμο της Χαλκίδας «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί».

Στην συγκέντρωση, ο Γιάννης Τζαβάρας, πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας αναφέρθηκε στα σαράντα τρία χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία και τα διδάγματά του που είναι και σήμερα επίκαιρα. 

«Να μην υπάρξει καμιά εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους για τους λαούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή! Το αίμα των λαών της περιοχής, της Συρίας, της Λιβύης, της Παλαιστίνης, κ.α. όπου χιλιάδες σκοτώνονται και ξεριζώνονται, για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους. Η μετατροπή της Μέσης Ανατολής της Μεσογείου και των Βαλκανίων σε εμπόλεμη ζώνη, είναι άμεσο αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της χρηματοδότησης και στήριξης οργανώσεων, όπως το Ισλαμικό Κράτος, από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Είναι οι ίδια πολιτική που εντός των τειχών βάζει τη λογική των «εθνικών στόχων», της «δίκαιης ανάπτυξης» για την εξυπηρέτηση των κερδών του κεφαλαίου που σαν προϋπόθεση το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, το πετσόκομμα των μισθών μας. Να μη συμβιβαστούμε με τη μίζερη ζωή! Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για τα δικαιώματα, το δίκιο και την απελευθέρωση του λαού από τα δεσμά των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αυτός είναι ο δρόμος για να επιβάλουμε σήμερα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας που πληρώνει τα βάρη της κρίσης, να εμποδίσουμε νέα μέτρα που προωθεί το κεφάλαιο και τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, να ανακτήσουμε τις απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια και να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.»

Με τα συνεχή συνθήματά τους οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι συνταξιούχοι που συμμετείχαν στην πορεία είπαν Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Φώναξαν για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία. 

Το ραντεβού των συνδικάτων, των φορέων, των εργαζομένων και της νεολαίας ανανεώθηκε για τις 22 Νοέμβρη, 6μμ στην πλατιά σύσκεψη για την προετοιμασία του απεργιακού μετώπου. Να δοθεί δυναμικό παρών στις απεργιακές συγκεντώσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα 24 Νοέμβρη και 8 Δεκέμβρη αντίστοιχα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...