Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Ανάπτυξη μέσω κινητικότητας!!

Η Ηλεκτρομηχανική Κύμης εδώ και αρκετό καιρό έχει αναστείλει την λειτουργία της συμβάλλοντας αρνητικά  και αυτή  έστω με αυτό το ελάχιστο ποσοστό της στην μείωση του Α.Ε.Π. της χώρας.
Αναμφισβήτητα η Ηλεκτρομηχανική Κύμης ήταν μια βιομηχανία που παρήγαγε υψηλής ποιότητας

στρατιωτικό υλικό , κράνη,  αλεξίσφαιρα γιλέκα και εν γένει πλήρη ιματισμό όχι μόνο για τις ένοπλες δυνάμεις αλλά και των σωμάτων ασφαλείας.

Με το κλείσιμο της Ηλεκτρομηχανικής και την παραίτηση του διαχειριστή της τον Οκτώβριο του 2013 οι εργαζόμενοι άρχισαν ένα δίκαιο και τίμιο αγώνα για την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την διατήρηση των  θέσεων  εργασίας. Σήμερα η κυβέρνηση με ένα καθαρά επικοινωνιακό τρικ διατηρεί τις θέσεις εργασίας των 60 περίπου εναπομεινάντων εργαζομένων ψηφίζοντας μάλιστα ειδικό άρθρο νόμου στη βουλή μετατάσσοντάς τους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και τις κενές θέσεις που θα προκύψουν στον Α’ και Β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μία λύση ικανοποιητική για τους 60 εργαζόμενους, εγκληματική όμως για το μέλλον της Ηλεκτρομηχανικής και την ανάπτυξη του νομού, παρά τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί  για την επαναλειτουργία της.

Μία λύση που μας παραπέμπει στην ομώνυμη κινηματογραφική ταινία του Τζέιμς Μπόντ ‘’ΖΗΣΕ  ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ’’.  

Η κυβέρνηση συνεχίζει να ακολουθεί μία νοοτροπία του σάπιου παλαιού κατεστημένου που μας έχει οδηγήσει σαν χώρα στην άσχημη θέση που βρισκόμαστε, να μας ενδιαφέρει μόνο το εγώ και όχι το εμείς. Το πολιτικό σύστημα για άλλη μία φορά αδιαφορώντας για την αποβιομηχανοποίηση της Εύβοιας νοιάζεται μόνο για τις πελατειακές της σχέσεις και όχι για την ανάπτυξη του νομού. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, να κλείνει οριστικά πλέον άλλη μια βιώσιμη μονάδα παραγωγής στην Εύβοια.  Η διατήρηση της Ηλεκτρομηχανικής θα εξασφάλιζε τις 60 θέσεις εργασίας με τα συν αυτών  θετικά ενώ οι νέες θέσεις που θα προέκυπταν στο δημόσιο τομέα και Ο.Τ.Α. θα μπορούσαν να καλυφθούν από τους ήδη υπάρχοντες  ανέργους της περιοχής.

Μαραγκός Γιάννης
Μέλος Δ.Σ.
Εμποροβιομηχανικού 
Επιμελητηρίου Ευβοίας
Εμπορικό Τμήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...