Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας-Βοιωτίας: Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας

Από τη Δεύτερα 10 Οκτώβρη τα προσφυγόπουλα ξεκίνησαν τα μαθήματα σε απογευματινά τμήματα σε περιοχές που έχουν κέντρα φιλοξενίας. Είναι τα παιδιά αυτά, που γλίτωσαν από το μακέλεμα των ιμπεριαλιστών στην Συρία, που γλίτωσαν στο πέρασμα τους στο Αιγαίο.


Στην Εύβοια, στη Χαλκίδα και σε άλλες περιοχές του νομού μας, χρόνια τώρα τα παιδιά των μεταναστών και προσφύγων πήγαιναν κανονικά στα σχολεία της περιοχής σε τμήματα τις πρωινές
βάρδιες. 

Ποτέ δεν παρουσιάστηκε φαινόμενο ξενοφοβίας και ρατσισμού, παρά μόνο κάποιες φωνές που και αυτές πνίγηκαν από την γενική κατακραυγή την συντριπτικής πλειοψηφίας γονιών και μαθητών. Μαζί, τα παιδιά μας με τα προσφυγόπουλα, μορφώνονταν και θα μορφώνονται, μαζί έπαιζαν και θα παίζουν, αναπτύσσοντας σχέσεις αλληλεγγύης και σεβασμού.

Τώρα που ο φασισμός προσπαθεί να μολύνει την κοινωνία, διαχωρίζοντάς την με βάση το χρώμα, την θρησκεία, την εθνικότητα για να εξυπηρετηθούν για ακόμη μια φορά τα κέρδη των μονοπωλίων, για να σφάζονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ, ίσως κάποιοι «αγανακτισμένοι» να βρουν το εξιλαστήριο θύμα στο πρόσωπο των μικρών παιδιών και να σχίζουν τα ιμάτιά τους για το κακό που τους βρήκε.

Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε μάθει να ξεχωρίζουμε τον εχθρό, που δεν είναι άλλος από τους ιμπεριαλιστές, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, είναι οι κυβερνήσεις που αιματοκυλούν τους λαούς για την αρπαγή της λείας, είναι όλοι αυτοί που υλοποιούν τις αντιλαϊκές πολιτικές και διαλύουν συντάξεις, δικαιώματα, Συλλογικές Συμβάσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διαδικασία ένταξης στην εκπαίδευση των προσφύγων. Απαιτούμε την άμεση κάλυψη σε κτιριακές υποδομές, ασφαλή μεταφορά των παιδιών, εμβολιασμούς και ιατρικές βεβαιώσεις όπως ισχύει για όλα τα παιδιά, σε εκπαιδευτικούς και άλλο προσωπικό (π.χ. καθαριότητα) ώστε να γίνεται ολοκληρωμένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα προσφυγόπουλα.

Η μόρφωση είναι αναγκαία και επιβεβλημένη, είναι η πόρτα που έχουμε χρέος να ανοίξουμε σε κάθε άνθρωπο, είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσουν αύριο τα προσφυγόπουλα και τα δικά μας παιδιά, να αμφισβητούν, να πολεμήσουν να μάθουν την αλήθεια, όχι αυτή που φτιάχνουν οι ισχυροί, αλλά την δική τους αλήθεια, να ξεφύγουν από τον σκοταδισμό, την μισαλλοδοξία, να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, να σπάσουν τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης και της βαρβαρότητας.

Σπάζοντας τα δεσμά της αμορφωσιάς, υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ.

Μαζί με τα μέτρα για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, απαιτούμε και τον απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων που εγκλωβίστηκαν στην χώρα μας εξ’ αιτίας της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που χειροκρότησε η κυβέρνηση. Τ

αυτόχρονα, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων για όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα μας, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη 6 με 8 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στον 1ο όροφο, συγκεντρώνουμε σχολικά είδη, τετράδια, μολύβια, ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής, χάρακες κ.λ.π) για να παραδοθούν στα προσφυγόπουλα.

Καλή σχολική χρονιά για όλα τα παιδιά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Το σωματείο – φορέας
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ, ΕΥΒΟΙΑΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...