Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλκίδας σχετικά με το θεματολόγιο του Δημοτικού Συμβουλίου

''Η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας, με αφορμή την επίδοση των θεμάτων  για τις συνεδριάσεις στις 24 και 25/10 του δημοτικού συμβουλίου έχει να επισημάνει ότι 
Δεν είναι δυνατόν να γίνονται  δύο συνεδριάσεις σε δύο συνεχόμενες  ημέρες,
ή όπως μας ζητήθηκε να συμφωνήσουμε , οι συνεδριάσεις αυτές να γίνουν σε μια μέρα.

Το θέμα που αφορά στον  οικονομικό απολογισμό του 2015 - που όπως από το νόμο προβλέπεται , πρέπει να συζητείται σαν αποκλειστικό θέμα μιας συνεδρίασης - είναι θέμα που απαιτεί χρόνο για να μπορεί κάποιος να είναι στοιχειωδώς έτοιμος για να τοποθετηθεί με υπευθυνότητα. Το να δίνεται Πέμπτη απόγευμα για διάβασμα , σημαίνει ότι μένει μόνο η Δευτέρα σαν εργάσιμη ημέρα για πληροφορίες από την υπηρεσία. Την  ίδια μέρα δίδονται και 32 θέματα για να συζητηθούν στις 25/10  ή στις 24. 

Γίνεται εύκολα αντιληπτό  ότι ούτε για τα θέματα αυτά υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος  για κατάλληλη προετοιμασία.

Θεωρούμε ότι τα 32 θέματα θα πρέπει να συζητηθούν σε συνεδρίαση που θα γίνει τουλάχιστον 3 ημέρες μετά τη συζήτηση του οικονομικού απολογισμού. Έτσι θα υπάρχει τουλάχιστον  ο χρόνος που προβλέπεται από τη νομοθεσία για την προετοιμασία των δημοτικών συμβούλων.

Η μεθόδευση αυτή κάθε φορά με τον απολογισμό και τον προϋπολογισμό  να γίνονται οι δύο συνεδριάσεις  μία , μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι  η πλειοψηφία δεν θέλει διεξοδική συζήτηση  για να περιοριστούν αρνητικές απόψεις και να μην πάρει χαμπάρι ο κόσμος τι τον περιμένει.

Επί πλέον περιορίζεται ο χρόνος για επίκαιρα θέματα που θέλουμε από την πλευρά μας να θέσουμε στο σώμα για συζήτηση , που απαιτούν  άμεση αντιμετώπιση. 

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χαλκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...