Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Συνάντηση κλιμακίου της ΝΔ με εκπροσώπους παραγωγικών και επιχειρηματικών τάξεων της Εύβοιας

Την κραυγή αγωνίας ότι «δεν πάει άλλο» και ότι δεν μπορούν να επιβιώσουν σε ένα ασφυκτικό οικονομικό και φορολογικό περιβάλλον έστειλαν οι εκπρόσωποι παραγωγικών και επιχειρηματικών τάξεων της Εύβοιας κατά τη σημερινή συνάντηση που είχαν με τους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα αδυνατούν να επενδύσουν στην εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα.

Ο Σίμος Κεδίκογλου, που συμμετείχε μαζί με τους κκ Βρούτση Γιάννη, πρώην Υπουργό Εργασίας, βουλευτή Κυκλάδων και Χρήστο Μπουκώρο, βουλευτή Μαγνησίας στο κλιμάκιο που επισκέφθηκε το Νομό τόνισε, ότι στόχος τους είναι να ανοίξουν διαύλους επικοινωνίας με τους ανθρώπους της αγοράς, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και καταγράφοντας συγκεκριμένες προτάσεις για να μπορέσουν ως κυβέρνηση να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη μέτρων, τα οποία θα αλλάξουν το κλίμα στην οικονομία και θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη.







Κατά τις επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες, μεταξύ των οποίων οι: Κόντος Α.Ε, Παλίρροια Α.Ε, Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Ε, , Nuevo A.E, Αγροζωή έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες και τα οποία επιδεινώνονται εξαιτίας της αύξησης της άμεσης και έμμεσης φορολογίας, ενώ τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν στην επιβίωση και ανάπτυξη του πτηνοκτηνοτροφικού κλάδου στο Νομό. 

Χαρακτηριστικά, όπως ειπώθηκε, σήμερα, ένας επιχειρηματίας αυτό που κάνει είναι να «παράγει φόρους» , αφού τα μόνα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι εισπρακτικού χαρακτήρα που σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας, τις οφειλές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και την αδυναμία πρόσβασης στην τραπεζική χρηματοδότηση δημιουργούν ένα εχθρικό φορολογικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Επιμελητήριο της Εύβοιας, «την καρδιά της επιχειρηματικότητας» όπως σημείωσε ο Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, ότι επιβεβαιώθηκε το γεγονός, ότι ο Νομός της Εύβοιας έχει ένα τεράστιο δυναμικό και το ζητούμενο είναι, πώς μπορεί αυτό να αξιοποιηθεί προς όφελος των ανθρώπων της. Συγκεκριμένα δήλωσε: «αναπτυσσόμενες εξαγωγικές εταιρείες, που κατάφεραν να επιζήσουν στην κρίση ζητάνε σταθερότητα και αλλαγή πολιτικής. 

Πρέπει να μειωθούν οι φόροι με αντίστοιχη περικοπή κρατικών δαπανών. 

Η ανάπτυξη θα έρθει μόνο από τον ιδιωτικό τομέα τον οποίο έχει δαιμονοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχοντας θέσει υπό διωγμό οτιδήποτε το ιδιωτικό. Αυτή η αντίληψη πρέπει να αλλάξει, γιατί μόνο στον ιδιωτικό τομέα θα έρθουν επενδύσεις, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα δρομολογηθεί ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...