Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

1η Ημερίδα Επιχειρηματικής Ανακάλυψης από την Περιφέρεια Στερεάς

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 1η ημερίδα Επιχειρηματικής Ανακάλυψης στην αλυσίδα αξίας του μετάλλου, στο πλαίσιο υλοποίησης της Έξυπνης Εξειδίκευσης της Στερεάς Ελλάδας, με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κλάδου που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας πεδίου μέσω της οποίας αποτυπώθηκε η προσφορά τεχνολογιών και εφαρμογών ΤΠΕ από τα ερευνητικά/ακαδημαϊκά ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και τις βιομηχανίες του κλάδου, ενώ παράλληλα τέθηκε η βάση συνεργασίας μεταξύ των φορέων τόσο του παραγωγικού ιστού, όσο και ακαδημαϊκού/ ερευνητικού ιστού της περιφέρειας.


Το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου του κλάδου του μετάλλου, καθώς και των εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την κινητοποίηση της τοπικής βιομηχανίας και την ανάπτυξη συνεργασιών που θα επιτρέψουν την παραγωγή νέων προϊόντων του κλάδου για επέκταση σε νέες αγορές και την ενίσχυση της τοπικής αγοράς εργασίας.

Τις εργασίες της ημερίδας χαιρέτισε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά, η οποία έκανε λόγο για τη σπουδαιότητα της ύπαρξης των επιχειρήσεων μετάλλου στην περιοχή και την αναγκαιότητα στενής συνεργασίας με την Περιφέρεια, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αναπτυξιακή προοπτική του κλάδου σε ένα ασφαλές και βιώσιμο περιβάλλον. 

Ο Προϊστάμενος της ΕΥΔΕΠ Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Λέμας παρουσίασε τη διαδικασία της Επιχειρηματικής Ανακάλυψης της Περιφέρειας στο πλαίσιο της Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Θέμης Χειμάρας, ο οποίος συντόνισε την οργάνωση της εν λόγω ημερίδας, κατά τον χαιρετισμό του δήλωσε:

«Το νέο μοντέλο ανάπτυξης της Περιφέρειας, αλλά και της χώρας μας για την επόμενη 20ετία, θα πρέπει να εδραιωθεί στις βάσεις που θα θέσουμε σε προσπάθειες σαν τη σημερινή, οι οποίες θα προδιαγράφουν την έξυπνη επιχειρηματικότητα και την έξυπνη αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, με στόχο την δημιουργία της πολιτικής πρότασης που θα αλλάξει τις συνθήκες ανάπτυξης προς όφελος των συμπολιτών μας.

Σε αυτή τη νέα πολιτική πρόταση, η αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, θα πρέπει να αναλάβει το ρόλο που της αναλογεί στη νέα εποχή».

Η πρωτοβουλία αυτή σηματοδοτεί την έναρξη του εγχειρήματος της Επιχειρηματικής Ανακάλυψης στην αλυσίδα αξίας του μετάλλου, ενώ αντίστοιχες δράσεις συνεργασίας του κλάδου θα ακολουθήσουν στο άμεσο χρονικό διάστημα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...