Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Με καθεστωτικές μεθόδους η κυβέρνηση προσπαθεί να γαντζωθεί στην εξουσία

Στον τηλεοπτικό σταθμό “Pella Tv” και στον Χρήστο Δημητριάδη μίλησε ο Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την επίσκεψή του στο Νομό Πέλλας στο πλαίσιο των περιοδειών, που πραγματοποιούν κλιμάκια βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας σε όλους τους Νομούς της Μακεδονίας ενόψει και της παρουσίασης από τον πρόεδρο κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη της «συμφωνίας αλήθειας» με τους πολίτες. 

Ο Σίμος Κεδίκογλου άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στον κ. Τσίπρα για τις μεθοδεύσεις τους σχετικά με το θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών υπογραμμίζοντας: «η ζημιά που παθαίνει η οικονομία αλλά και η κοινωνία μας από αυτό

το τέχνασμα Τσίπρα είναι πολλαπλάσια του οφέλους, που λέει ότι είχαμε με τα 246 εκ. 

Είναι μία τρύπα στο νερό, μάλλον, είναι μία καταστροφή, η οποία έγινε μόνο και μόνο για να έχει ένα «παραμύθι» να πει ο κ. Τσίπρας και επίσης για να μπορέσει να ποδηγετήσει, τουλάχιστον έτσι πιστεύει, το τηλεοπτικό τοπίο». 

Τόνισε, επίσης, ότι στα σχέδια του κ. Τσίπρα δεν είναι οι πρόωρες εκλογές, τις οποίες-όπως επεσήμανε- θεωρεί πολύ πιθανόν να γίνουν λόγω της κατάρρευσης των εσόδων, και αυτό γιατί τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και οι σύντροφοί του θέλουν να γαντζωθούν από την εξουσία όσο περισσότερο γίνεται, χρησιμοποιώντας καθεστωτικές μεθόδους, είτε ρίχνοντας «μαύρο» στην ιδιωτική τηλεόραση , «μαύρο» στην οικονομία, «μαύρο» στους θεσμούς, καθώς και με παρεμβάσεις τους στη Δικαιοσύνη, οι οποίες δεν έχουν προηγούμενο, υφαρπάζοντας αρμοδιότητες από τις Ανεξάρτητες Αρχές και παραβιάζοντας το Σύνταγμα.

Επανέλαβε δε ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει το συντομότερο δυνατό καθώς το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να επιβάλουν συνεχώς φόρους, καταστρέφοντας την οικονομία της χώρας και οδηγώντας στην κατάρρευση των εσόδων. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «αυτή η φοροκαταιγίδα δεν θα φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και ο «κόφτης» δυστυχώς εμφανίζεται αναπότρεπτος, αλλά πάνω απ όλα είναι μία συνταγή που δεν θα επιτρέψει ποτέ την ανόρθωση της οικονομίας μας. Με τέτοιους φόρους και με τέτοιο κλίμα ούτε επενδύσεις θα έρθουν, ούτε θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας». 

Ακολουθεί η συνέντευξη:

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: Κ Κεδίκογλου η επίσκεψή σας καταρχήν είναι ένα κλιμάκιο βουλευτών και με αφορμή την επίσκεψη του κ Μητσοτάκη στη ΔΕΘ επισκέπτεστε τη Β Ελλάδα εσείς με τους άλλους δύο βουλευτές επιλέξατε την Πέλλα να έρθετε. 

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Υπάρχει μία συντονισμένη προσπάθεια είμαστε κλιμάκια βουλευτών σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας, είναι η εκστρατεία για τη συμφωνία της αλήθειας που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο εδώ στην Πέλλα ήρθαμε με τον Γιώργο Κασαπίδη τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και με τον Τάσο Δημοσχάκη που είναι Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης και εγώ ως Τοεμάρχης Ναυτιλίας, είναι σημαντικό να είμαστε όλοι μαζί, γιατί ο αγώνας έχει πολλά κοινά στοιχεία σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: Ποιο είναι το κλίμα που συναντήσατε κατά την επίσκεψή σας τόσο στην Έδεσσα όσο και στην Αριδαία αλλά και στα Γιαννιτσά 

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Πέλλα και ειλικρινά εντυπωσιάστηκα από το παραγωγικό δυναμικό που έχει η περιοχή σας. 

Λυπήθηκα για τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί σε όλες τις βαθμίδες ο κόσμος της παραγωγής, ο κόσμος της εργασίας, ξεκινώντας αυτό που ακούγαμε από όλους είναι, ότι οι φόροι αυτοί είναι αβάσταχτοι ότι τους δίνουν τη «χαριστική» βολή και βέβαια το άλλο που ακούσαμε πάρα πολύ είναι ότι, πότε θα έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα που να λειτουργεί κανονικά δηλαδή να δίνει με τα σωστά κριτήρια δανειοδοτήσεις σε υγιείς επιχειρήσεις. 

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ουσιαστικά δεν έχει τραπεζικό σύστημα, έχουμε ας το πούμε ένα υποβασταζόμενο τραπεζικό σύστημα που δεν επιτελεί το ρόλο του. Δεν δανειοδοτεί επιχειρήσεις. 

Είναι μεγάλο ζήτημα αυτό το άλλο όμως το θέμα των φόρων αφορά όλους τους τομείς της οικονομίας μας και παντού το συμπέρασμα είναι το ίδιο: δεν βγαίνει. Βλέπουμε και την κατάρρευση των εσόδων που οφείλεται ακριβώς στο ότι αυτή η φοροκαταιγίδα δεν θα φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και ο «κόφτης» δυστυχώς εμφανίζεται αναπότρεπτος, αλλά πάνω απ όλα είναι μία συνταγή που δεν θα επιτρέψει ποτέ την ανόρθωση της οικονομίας μας. Με τέτοιους φόρους, με τέτοιο κλίμα ούτε επενδύσεις θα έρθουν, ούτε πολύ περισσότερο θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. 

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: Εσείς έχετε μία εμπειρία καθώς υπήρξατε και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ βλέπετε πρόωρες εκλογές το επόμενο διάστημα;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Το θεωρώ πολύ πιθανό ακριβώς λόγω της κατάρρευσης των εσόδων. Δεν είναι στα σχέδια του κ. Τσίπρα. 

Είναι προφανές, ότι θέλει να γαντζωθεί αυτός και οι σύντροφοί του από την εξουσία όσο περισσότερο γίνεται και βλέπετε τις μεθόδους που μετέρχονται βλέπετε καθεστωτικές μεθόδους, βλέπετε το «μαύρο» στην ιδιωτική τηλεόραση , το «μαύρο» στην οικονομία, το «μαύρο» στους θεσμούς , παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη χωρίς προηγούμενο, όμως, επειδή η κατάρρευση των εσόδων είναι ήδη μεγάλη και φοβάμαι ότι θα γίνει ραγδαία στους επόμενους μήνες τότε δεν θα μπορεί να κρατηθεί στην προσφιλή του «καρέκλα» ο κ. Τσίπρας και θα βρει κάποια αφορμή για να την «κοπανήσει» από την εξουσία.

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: Και βέβαια θα ήθελα και ένα σχόλιο για τον τρόπο που αποφάσισε η κυβέρνηση να δώσει τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και την επικείμενη απόφαση που περιμένουν όλα τα κανάλια τα οποία έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εάν αυτή η απόφαση επηρεάσει και κατά πόσο επηρεάσει τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις και βέβαια η άποψή σας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και εσείς ως κυβερνητικός εκπρόσωπος χειριστήκατε και το θέμα του «λουκέτου» της ΕΡΤ.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Για να βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους γιατί αυτή την καραμέλα της ΕΡΤ όπως τη χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ , νησάφι πια. 

 Στην ΕΡΤ δεν ρίξαμε «μαύρο» υπήρξε μία κυβερνητική απόφαση για εξοικονόμηση 200 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και λόγω των καταστατικών δυσκολιών που είχε η ΕΡΤ. Το ξέρετε ότι στην ΕΡΤ δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε τη Νομική Υπηρεσία, η οποία ήταν υπεύθυνη για σειρά «αμαρτωλών» συμβάσεων μεταξύ αυτών για παράδειγμα το Champions League όπου η ΕΡΤ πλήρωσε 31,5 εκ. ευρώ είναι η επόμενη προσφορά ήταν μόλις 6 εκατομμύρια ευρώ και αυτή τη Νομική Υπηρεσία δεν μπορούσαμε να την αλλάξουμε γιατί είχε ισόβιες συμβάσεις και βάσει του καταστατικού της ΕΡΤ δεν μπορούσαμε να τις ακουμπήσουμε; 

Τους είχανε διώξει σε προηγούμενη κυβέρνηση και είχαν κερδίσει στα Δικαστήρια την επιστροφή τους; Το ξέρετε ότι ο ηλεκτρολόγος που καθότανε στο κτήριο της Κατεχάκη, γιατί δεν είχανε δουλειά, απαγορευόταν να πάει στο κτήριο της Μεσογείων, όπου γινόντουσαν υπερωρίες, γιατί το καταστατικό της ΕΡΤ δεν το επέτρεπε και ο καθένας έπρεπε να είναι σε ένα και μόνο πόστο. 

Επιπλέον, η ΕΡΤ στοίχιζε 300 εκ. ευρώ σε μία εποχή που όλα τα ιδιωτικά κανάλια μαζί ζούσαν με 180 εκ. ευρώ, ούτε 200 εκατομμύρια. Λοιπόν, στην Ελλάδα της κρίσης δεν είχαμε την πολυτέλεια να πληρώνουμε 300 εκ. ευρώ το χρόνο για μία ΕΡΤ την οποία - να υπενθυμίσω -την έβλεπαν ελάχιστοι, τώρα δεν τη βλέπει σχεδόν κανένας παρόλο που στοιχίζει και πάλι τα ίδια. 

Δεν είναι ίδιες οι περιπτώσεις και δεν θα είχε υπάρξει καθόλου «μαύρο» στην ΕΡΤ, η δημόσια τηλεόραση , όπως και αποδείχτηκε λίγες μέρες μετά εξέπεμψε, το «μαύρο» οφείλεται στην κατάληψη που έκαναν οι συνδικαλιστές. Επίσης, να σάς υπενθυμίσω ότι υπήρξε πλήρης πρόνοια για όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ , οι μισοί επαναπροσλήφθηκαν στη δημόσια τηλεόραση στη ΝΕΡΙΤ στη συνέχεια και όλοι έλαβαν αποζημιώσεις . 

Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με αυτό που γίνεται τώρα που κλείνουνε υγιείς επιχειρήσεις , που πληρώνανε κανονικά τους εργαζόμενούς τους , που καταβάλανε τις εισφορές τους . Είδατε το πόρισμα του ΣΕΒ για το πόσα θα χάσει , πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ , το ελληνικό Κράτος από τα έσοδα που θα είχε από τα κανάλια, που κλείνουνε, εάν λειτουργούσαν;. 

Και κομπάζει η κυβέρνηση για τα 246 εκ. ευρώ που λέει ότι μάζεψε μετά, βέβαια, ακούμε, ότι τώρα θα δώσουνε, κάτι το οποίο επίσης νοθεύει τον ανταγωνισμό, γιατί μέσα στην πρόνοια που λένε, ότι θα πάρουν είναι ότι όσοι εργαζόμενοι είναι σε κανάλια που κλείνουν, θα λάβουν μία επιδότηση για να μπορούν να προσληφθούνε ευκολότερα σε κάποιον από αυτούς που πήρανε τώρα άδεια. 

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: Η πρόταση της ΝΔ ποια είναι τώρα. Θα δώσει τα λεφτά πίσω και θα φέρει ένα νέο νομοσχέδιο και θα υπάρχει μία σταθερή τιμή για όλους; 

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Εμείς πρώτα απ’ όλα περιμένουμε την απόφαση του Δικαστηρίου, έχουμε τις εκτιμήσεις μας, θεωρώ προσωπικά για παράδειγμα ότι έχουμε μία κλασική περίπτωση Υπουργού «Λουδοβίκου» εννοώ του κ. Παππά ο οποίος ερμήνευσε το Σύνταγμα κατά το δικό του τρόπο και απεφάνθη ότι «το κράτος είμαι εγώ» και να εξηγήσω: το Σύνταγμα λέει ότι οι αρμοδιότητες της αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών ανήκουν στο Κράτος δηλαδή στην Ανεξάρτητη Αρχή. 

Ο κ. Παππάς υφάρπαξε τις αρμοδιότητες από την Ανεξάρτητη Αρχή όπως προβλέπει το Σύνταγμα μάς είπε με το δικό του τρόπο, ότι «το Κράτος είναι η κυβέρνηση», συγνώμη αλλά αυτά μόνο στα σοβιέτ λεγόντουσαν και έτσι έφτιαξε αυτό το νόμο «έκτρωμα. Είμαι βέβαιος ότι πρόκειται για καραμπινάτη παραβίαση του Συντάγματος αλλά ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Το τι θα κάνουμε; 

Σίγουρα θα δώσουμε και άλλες άδειες και θα αξιοποιήσουμε όλο το φάσμα. 

Τώρα, γιατί κάποιος θα πληρώσει λιγότερα και κάποιος περισσότερα και τώρα υπάρχει ζήτημα. Με αυτή τη διαδικασία «καζίνο» που ακολουθήσανε έχεις έναν να έχει πληρώσει την άδεια 41 εκ. ευρώ και τον άλλο να έχει πληρώσει 73 εκ. ευρώ. 

Πόσο ισότιμος θα είναι ο ανταγωνισμός; δύσκολο. Επιπλέον, με το πρόγραμμα που λένε ότι θα βγάλουνε για τους εργαζόμενους που οι ίδιοι απολύουν , γιατί ο κ. Τσίπρας απολύει αυτούς τους εργαζόμενους και ήταν απίστευτη, εξωφρενική αλαζονεία που έδειξε σε μία γυναίκα που της στερούσε ο ίδιος της δουλειά για να μην πω βέβαια για το τι κάνανε οι υπουργοί του στη συνέχεια , η απαράδεκτη δήλωση Πολάκη , η κάλυψη που είχε ο Πολάκης από τη Γενική Γραμματέα Ισότητας της κυβέρνησης για την επονείδιστη, αισχρή επίθεση που έκανε σε μία γυναίκα δημοσιογράφο, αλλά και η κυρία Γεροβασίλη η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν είπε τίποτα αρνητικό για την απαράδεκτη δήλωση Πολάκη. Αυτό είναι το πνεύμα που έχεις από την πλευρά της κυβέρνησης . 

Θέλω όμως να επισημάνω ότι και αυτά που εξαγγέλλει τώρα για τους εργαζόμενους που απολύει στοιχίζουν, άρα ο λογαριασμός που υπερηφανεύεται ότι εξοικονόμησε τα 246 εκ. ευρώ , αυτό είναι το «παραμύθι» που θέλει να περάσει, ότι έκλεισα τους καναλάρχες, τους τα πήρα κιόλας , ναι, αλλά, χάσαμε πολύ περισσότερα. 

Το Κράτος χάνει έσοδα πάνω από 1 δις. ευρώ, 2.000 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους, αλλά είναι και πολλοί που εμμέσως απασχολούνται στα κανάλια, όπως είναι οι ηθοποιοί , οι σκηνοθέτες , τα διάφορα εξωτερικά συνεργεία. Υπάρχουν πάρα πολλοί που δεν είναι στο μισθολόγιο των ιδιωτικών καναλιών που κλείνουν, αλλά όταν κλείσουν τα κανάλια θα χάσουν και αυτοί τη δουλειά τους. 

Συνεπώς, η ζημιά που παθαίνει η οικονομία αλλά και η κοινωνία μας από αυτό το τέχνασμα Τσίπρα είναι πολλαπλάσια του οφέλους, που λέει ότι είχαμε με τα 246 εκ. Είναι μία τρύπα στο νερό, μάλλον, είναι μία καταστροφή η οποία έγινε μόνο και μόνο για να έχει ένα «παραμύθι» να πει ο κ. Τσίπρας και επίσης για να μπορέσει να ποδηγετήσει, τουλάχιστον έτσι πιστεύει, το τηλεοπτικό τοπίο. 

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: κ. Κεδίκογλου θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ ο χρόνος μάς πιέζει , βάλτε το δικό σας επίλογο.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Αυτό που πρέπει να γίνει είναι το συντομότερο δυνατό η χώρα μας να αλλάξει ρότα. Πρέπει να αλλάξει πολιτική, πρέπει να αλλάξει κυβέρνηση. Αυτή η κυβέρνηση και δεν θέλει και δεν μπορεί, βλέπετε ότι ακόμα και όταν αναγκάζεται εκούσα-άκουσα να κάνει το σωστό, να προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις , που θα μπορέσουν να αλλάξουν το κλίμα στην οικονομία ακόμα και εκεί βλέπεις τον Τσίπρα να υπογράφει και τον αρμόδιο υπουργό να υπονομεύει. Το είδαμε και στην περίπτωση του ΟΛΠ, των Αεροδρομίων και του Ελληνικού. 

Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να βάζουν φόρους, δεν καταλαβαίνουν ότι «σκοτώνουν» την οικονομία αλλά «σκοτώνουν» και τα δημόσια οικονομικά , ο φόρος «σκοτώνει» το φόρο λένε οι Αμερικανοί και η απόδειξη είναι στα έσοδα του ελληνικού Κράτους τους τελευταίους μήνες. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...