Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Στο πάγο οι χορηγήσεις από την Attica Bank

Αρνητική ήταν η απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδος (Γ. Στουρνάρας) στην πρόταση του βασικού μετόχου της Attica Bank, του ΤΣΜΕΔΕ (ουσιαστικά από την κυβέρνηση), για τον σχηματισμό νέου διοικητικού συμβουλίου.. 
Παράλληλα η ΤτΕ προχώρησε και στην απαγόρευση χορήγησης νέων δανείων έως ότου επιλυθούν τα εκκρεμή ζητήματα...


Όπως αναφέρει η  kathimerini.gr η ΤτΕ απέρριψε τέσσερα από τα νέα μέλη του ΔΣ που προοριζόντουσαν για τη θέση του προέδρου, ενώ όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, ο επιτόπιος εποπτικός έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι αποκάλυψε πληθώρα προβλημάτων στην τράπεζα και οι εποπτικές αρχές απαίτησαν άμεση συμμόρφωση προειδοποιώντας για τον κίνδυνο λήψης λίαν επώδυνων εποπτικών μέτρων.

Ενδιαφέρων παρουσιάζει το ρεπορτάζ όμως στο zougla.gr που συνδέει τις εξελίξεις στην Attica Bank με την έφοδο εισαγγελέων στα γραφεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.... 

Μια σου... και μια μου

Σύμφωνα με το zougla, ''Πηγές από την Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρουν πως η χρονική συγκυρία έχει να κάνει με την συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της, για τις προτάσεις μετόχων και κυβέρνησης για τη νέα διοίκηση στην Τράπεζα Αττικής. Σύμφωνα με αυτές η αρνητική στάση της ΤτΕ για το δίδυμο Σαπουντζόγλου-Ρουμελιώτη (πρόεδρος και CEO στην Τράπεζα Αττικής) που πρότεινε η κυβέρνηση οδήγησε σε μια πράξη «πίεσης» όπως χαρακτηρίζουν τον σημερινό έλεγχο στην εταιρεία της κας. Στουρνάρα. 

Από την Τετάρτη η διοίκηση της ΤτΕ είχε ειδοποιήσει το ΤΣΜΕΔΕ (που είναι από τους βασικούς μετόχους της Τράπεζας Αττικής) ότι ο κ. Σαπουτζόγλου έχει ασυμβίβαστο για τη θέση του προέδρου της τράπεζας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να καταλάβει αυτή τη θέση. 

Ωστόσο αν και δεν υπήρξαν σαφείς αναφορές για τα προσόντα του Τάκη Ρουμελιώτη καταδείχθηκε από την ΤτΕ σαφώς η προτίμησή της να αναλάβει ο κ. Ρουμελιώτης μη εκτελεστική θέση ήτοι τη θέση του πρόεδρου, αντί του διευθύνοντος συμβούλου που είχε προταθεί. 

Διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει, πρόσωπο το οποίο τοποθετείται ως επίτροπος από την τράπεζα της Ελλάδος. Εντύπωση όμως προκάλεσε παράλληλα μια ακόμη απόφαση της ΤτΕ. Συγκεκριμένα, έδωσε εντολή για πάγωμα -μέχρι νεωτέρας- των χορηγήσεων στην Attica Bank''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...