Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ουρές στις εφορίες για τον ΕΝΦΙΑ. Πώς θα πληρώσετε σε 12 δόσεις

Σε 20 μέρες το αργότερο θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ από 6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων. 
Ο νόμος προβλέπει πως οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να μπουν σε ρύθμιση της οφειλής τους σε 12 ως 24 δόσεις πριν αυτή καταστεί ληξιπρόθεσμη.
Αρκετοί ωστόσο, δεν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στην υποχρέωση αυτή εξαιτίας οικονομικών αδυναμιών.

Όσοι εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία μπορούν ακόμα και πριν η οφειλή τους καταστεί ληξιπρόθεσμη να μεταβούν στην εφορία και να ζητήσουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ σε 12 μηνιαίες δόσεις (μετά των αναλογούντων επιτοκίων). Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις έχουν τη δυνατότητα να τις ρυθμίσουν μόνο με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ή 24 δόσεων (για έκτακτες οφειλές όπως είναι ο φόρος κληρονομιάς).

Στην πάγια ρύθμιση μπορεί να ενταχθεί το σύνολο των οφειλών του φορολογούμενου είτε αυτές έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης στο Τaxisnet, είτε δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες με υποβολή αίτησης στη αρμόδια εφορία. Δηλαδή, ο υπόχρεος δεν χρειάζεται να περιμένει να λήξει μια φορολογική οφειλή για να τη ρυθμίσει.

Έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί την εφορία του και να υποβάλει χειρόγραφη αίτηση για ρύθμιση σε 12 ή 24 δόσεις. Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες φορολογούμενοι επιλέγουν αυτή τη λύση τόσο για το φόρο εισοδήματος όσο και για τον ΕΝΦΙΑ.

με πληροφορίες από economy.gr/money.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...