Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Απο την Πέμπτη ο ΕΝΦΙΑ στο taxisnet

Αλλαγές στη φορολογία ακινήτων με αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από έναν δίκαιο και αναλογικό φόρο για το σύνολο της περιουσίας, με αφορολόγητο όριο και ηλεκτρονική υποβολή «δήλωσης περιουσιακής κατάστασης» από όλους τους φορολογουμένους, προαναγγέλλει με συνέντευξη του στο «Έθνος της Κυριακής» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να αντικατασταθεί από έναν δίκαιο και αναλογικό φόρο για το σύνολο της περιουσίας, με αφορολόγητο όριο, και ο οποίος θα μεταφέρει τα βάρη στη μεγάλη και πολύ μεγάλη περιουσία, θα απαλλάξει την πολύ μικρή και θα ελαφρύνει σημαντικά τη μεσαία, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Ναι στον δίκαιο και αναλογικό φόρο περιουσίας, που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα του ΕΝΦΙΑ. Ναι σε έναν φόρο που θα αξιολογεί διαφορετικά τα ακίνητα. Άλλη αξία έχει ένα διαμέρισμα που αποφέρει εισόδημα (π.χ. ενοίκιο) και άλλη ένα ίδιο που είναι κλειστό... δίκαιοι και αναλογικοί φόροι στο εισόδημα από ακίνητα, δίκαιος και αναλογικός φόρος στην ιδιοκτησία ακίνητης περιουσίας», λέει ο κ. Αλεξιάδης.

Σημειώνεται ότι τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ θα αρχίσουν να αναρτώνται σταδιακά από την ερχόμενη Πέμπτη και θα πρέπει να εξοφληθούν σε πέντε δόσεις, αρχής γενομένης από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ από την επεξεργασία των δεδομένων προκύπτει ότι 9 στους 10 θα πληρώσουν λιγότερο ή το ίδιο με πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...