Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Ενεργοποιείται ο ξεχασμένος... «Ελεγκτής Νομιμότητας» που θα ελέγχει αιρετούς και ΟΤΑ

Ενεργοποιείται ο ξεχασμένος... «Ελεγκτής Νομιμότητας» που θα ελέγχει αιρετούς και ΟΤΑ και που είχε θεσμοθετηθεί εδώ και 7χρονια με τον KAΛΛΙΚΡΑΤΗ, με έδρα την κάθε Περιφέρειας στην οποία υπάγεται. Αυτό προβλέπεται με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης 

Ο προϊσταμένος της «Ελεγκτής Νομιμότητας» ασκεί τον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων των ΟΤΑ και τον πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών οργάνων τους.

Είναι ανώτατος υπάλληλος του κράτους, διορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για πενταετή θητεία και λαμβάνει τις κάθε φύσης αποδοχές Γενικού Διευθυντή Υπουργείου.

Για το διορισμό στη θέση του Ελεγκτή Νομιμότητας απαιτούνται:

α) πτυχίο νομικού τμήματος ελληνικού ΑΕΙ ή ισότιμου της αλλοδαπής και μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα ελληνικού ΑΕΙ ή ισότιμου της αλλοδαπής 
β) άριστη ή πολύ καλή γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας.

Για τη θέση αυτή μπορεί να υποβάλει υποψηφιότητα και μόνιμος δημόσιος υπάλληλος, κάτοχος πτυχίου νομικού τμήματος ελληνικού ΑΕΙ ή ισότιμου της αλλοδαπής ή Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με άριστη ή πολύ καλή γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας, ο οποίος έχει ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης τουλάχιστον επί ένα έτος ή Διεύθυνσης τουλάχιστον επί τρία έτη.

Παράλληλα η Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας Ο.Τ.Α θα στελεχωθεί από το προσωπικό που την 01/6/2016 υπηρετούσε στις υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στην έδρα κάθε Περιφέρειας και ασχολούνταν με τον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων των Ο.Τ.Α. και τα θέματα της πειθαρχικής ευθύνης των αιρετών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετατάσσεται αυτοδικαίως στις οικείες Αυτοτελείς Υπηρεσίες Εποπτείας Ο.Τ.Α., ανεξαρτήτως τυπικών προσόντων ή κατηγορίας, από το χρόνο έναρξης λειτουργίας κάθε μίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...