Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Εργατικό Φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ στη Χαλκίδα

Σε ανακοίνωσή τους για το εργατικό φεστιβάλ οι Τομεακές Οργανώσεις Εύβοιας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αναφέρουν:

Εργαζόμενοι – Μετανάστες - Πρόσφυγες , Μπροστά στην σαπίλα του καπιταλισμού, που το μόνο που προσφέρει είναι φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση, που σκορπίζει παντού πολέμους, θάνατο και προσφυγιά, δεν μένουμε απαθείς.
Σήμερα στην Ελλάδα, Έλληνες και ξένοι εργάτες αντιμετωπίζουμε το τσάκισμα των εργασιακών και ασφαλιστικών μας
δικαιωμάτων, της ζωής μας γενικότερα, για να γεμίζουν με πλούτη και κέρδη μια χούφτα εκμεταλλευτές.


Αυτή η βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης είναι που αναγκάζει τους πρόσφυγες να φύγουν από τις πατρίδες τους και να προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους από τις βόμβες, γιατί η δίψα των μονοπωλίων για μεγαλύτερα κέρδη και οι ανταγωνισμοί τους δεν λογαριάζουν ανθρώπινες ζωές.

Το δράμα των προσφύγων που παρακολουθούμε εντονότερα τον τελευταίο χρόνο, οι χιλιάδες πνιγμένοι σε Αιγαίο και Μεσόγειο, τα εκατομμύρια ξεριζωμένοι και κατατρεγμένοι που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον θάνατο δεν μπορεί να αφήνει κανένα αδιάφορο.

Δεν φταίει η κακή τους η μοίρα, το κακό τους το ριζικό για τα βάσανα που βιώνουν.

Κανένας δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας.

Την προσφυγιά την γεννούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι.

Οι πρόσφυγες, προσπάθησαν και προσπαθούν να φτάσουν σε κάποιο από τα κράτη της Ε.Ε με την ελπίδα για μια ειρηνική ζωή. Περιμένουν να βρουν στήριξη και αποκούμπι σε αυτήν.

Μία ελπίδα όμως η οποία διαψεύστηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από τις ίδιες τις εξελίξεις. Το κλείσιμο των συνόρων και ο εγκλωβισμός, παρά την θέλησή τους, χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, η ένταση της καταστολής στα σύνορα, η άρνηση να χαρακτηριστούν ως πρόσφυγες άνθρωποι που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές αποτελεί ακόμα μία απόδειξη ότι η Ε.Ε. μόνο ένωση της αλληλεγγύης και της ευημερίας δεν είναι.

Η αλήθεια είναι ότι…

Η Ε.Ε., μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι εκείνοι που ευθύνονται για τον πόλεμο στην Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Λιβύη. Για να βάλουν στο χέρι τα μονοπώλια τους τις πλουτοπαραγωγικές πηγές αυτών των χωρών έριξαν τις "ανθρωπιστικές τους βόμβες" δημιουργώντας εκατόμβες νεκρών και εκατομμύρια προσφύγων.

Η Ε.Ε. που στηρίζει και υπηρετεί με κάθε τρόπο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αυτή που βρίσκει ευκαιρία για κέρδος ακόμα και μέσα από το δράμα των προσφύγων. Γι’ αυτό αρχικά άνοιξε τα σύνορα για να εισέλθουν οι πρόσφυγες και να τους χρησιμοποιήσουν σαν φτηνό εργατικό δυναμικό.

Για να τους ξεζουμίζουν οι ευρωπαίοι καπιταλιστές και να αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Όπως κάνουν άλλωστε με όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες. Όπως γίνεται στους τόπους δουλειάς της περιοχής μας που επικρατούν συνθήκες ζούγκλας, δουλειά ήλιο με ήλιο, εξευτελιστικά μεροκάματα, ανασφάλιστη εργασία, εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, προβλήματα που από κοινό βιώνουμε Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί:

· Έχει ψηφίσει και εφαρμόζει συνειδητά όλες της αποφάσεις της Ε.Ε. που έχουν ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα.

· Στηρίζει και συνδράμει με κάθε τρόπο την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ που σκορπάει τον θάνατο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

· Είναι υπεύθυνη για το ότι έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην περιοχή.

Τίποτα δεν έχουμε να κερδίσουμε ως λαός από την εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ. Μόνο χαμένοι μπορεί να βγούμε από μία τέτοια εξέλιξη. Μπαίνει σε κίνδυνο η ίδια μας η ζωή και ασφάλεια, νέα βάρη θα φορτωθούν στην πλάτη μας για την χρηματοδότηση της πολεμικής μηχανής. Να δυναμώσει τώρα η λαϊκή πάλη ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και τον πόλεμο.

Λύση ο κοινός αγώνας Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών ενάντια στον καπιταλισμό

Έλληνες και αλλοδαποί εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ τους. Μόνη μας δύναμη η ταξική ενότητα και αλληλεγγύη, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, θρησκεία.

Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν την Χ.Α. που σπέρνει το δηλητήριο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Να μην τους δοθεί πουθενά βήμα να ξεστομίσουν τις σάπιες και αντιδραστικές ιδέες τους. Δείχνει σαν εχθρό τους πρόσφυγες για να κρύψει τον πραγματικό αντίπαλο, τους καπιταλιστές, τα μονοπώλια και τις ενώσεις τους όπως η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

Δυναμώνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη, διεκδικώντας το άνοιγμα των συνόρων με ανυπακοή στις αποφάσεις της ΕΕ, τις συνθήκες Σέγκεν και Δουβλίνο 2 και ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των προσφύγων.

Καλούμε τους πρόσφυγες και μετανάστες να οργανώσουν την πάλη τους, να βρουν στήριγμα και αποκούμπι στο εργατικό κίνημα, στα σωματεία. Όσοι μείνουν στην Ελλάδα να οργανωθούν στα σωματεία και συνδικάτα, να ενισχύσουν την πάλη τους για μια καλύτερη ζωή, παλεύοντας μαζί με τα ταξικά τους αδέρφια, τους Έλληνες εργαζόμενους.

Μαζί Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες, δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και το σύστημα που τους γεννά.

Η οριστική λύση για τα προβλήματα των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων απανταχού της Γης βρίσκεται μόνο στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού. Στην πάλη για μια άλλη κοινωνία όπου τα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία και οι εργαζόμενοι θα διαφεντεύουν τον πλούτο που παράγουν.

Μια κοινωνία χωρίς κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά - μια κοινωνία σοσιαλιστική.

Έλληνα εργαζόμενε, πρόσφυγα, μετανάστη Οργανώσου! Πάλεψε! Δυνάμωσε την αλληλεγγύη! Αυτό είναι το όπλο των εργατών!

ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΚΚΕ-ΚΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...