Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Συνάντηση της Τ.Ο. Ποταμιού Ν. Ευβοίας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπανό

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Φάνη Σπανό είχε Το Ποτάμι της Εύβοιας την Τετάρτη 22 Ιουνίου.

Τον κ. Σπανό επισκέφτηκαν ο Γραμματέας της Τ.Ο. Γιώργος Καρποδίνης και τα μέλη της ΜΕΣΥΑ (Το κεντρικό όργανο του Ποταμιού), Γιώργος Κακάτσος και Δημήτρης Βαρελάς. Η συζήτηση έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και περιελάμβανε ποικίλα θέματα γενικού και ειδικού
ενδιαφέροντος.


Αρχικά ο κ. Σπανός μας ενημέρωσε για τους τέσσερις άξονες που η Περιφέρεια δίνει μεγάλη προτεραιότητα : 1. Τον Τουρισμό, 2. Τον Πρωτογενή Τομέα, 3. Την Υγεία, 4. Τις Υπηρεσίες. 

Στη συνέχεια ο κ. Σπανός αναφέρθηκε στη δραστηριότητα της Περιφέρειας στην Εύβοια και ειδικά τη βασική προτεραιότητά της που είναι η ανάπτυξη και διευκόλυνση παραγωγικών δράσεων στο νομό με έμφαση στην πρωτογενή παραγωγή και τη διασύνδεσή της με μεταποιητικές δράσεις και τον τουρισμό.

Συζητήθηκε η πρόοδος των μεγάλων έργων υποδομής, όπως το νέο νοσοκομείο της πόλης, η οδός Στύρα-Ν.Στύρα και άλλων έργων σε εξέλιξη όπως διάφορα οδικά έργα και κτίρια σχολείων και ποικίλων χρήσεων. Επίσης ενημερωθήκαμε για την πορεία κρίσιμων έργων που είναι σε φάση μελέτης και δημοπράτησης όπως η παράκαμψη Χαλκίδας-Ν.Αρτάκης, η παράκαμψη του Βασιλικού και της Αμαρύνθου, οι αποκαταστάσεις στο δρόμο Λίμνης-Αιδηψού, κλπ.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το επίκαιρο θέμα των προσφύγων και η προσπάθεια της Περιφέρειας να δίνει λύσεις χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στον τουρισμό.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Αέριο, που σύντομα θα είναι και στα σπίτια μας, στο Μουσικό σχολείο και σε θέματα που αφορούν τις περιοχές της Καρυστίας, της Κύμης και βέβαια της Βόρειας Εύβοιας.

Τ.Ο. Ποταμιού Ν. Ευβοίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...