Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

51 δήμοι στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου θα δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, στο οποίο θα συμμετέχουν αρχικά 51 δήμοι, που έχουν επιλεγεί σαν θύλακες υψηλής ανεργίας. Εντός του Σεπτεμβρίου θα ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα και οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας.

Τα παραπάνω ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου τόνιζοντας ότι επεκτείνεται από πέντε σε οκτώ μήνες, ενώ γνωστοποίησε ότι η πέμπτη μέρα εργασίας θα είναι αφιερωμένη σε ενημερωτικά σεμινάρια υγιεινής και
ασφάλειας, τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας και επιχειρηματικότητας.


Είπε ακόμη ότι στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν 42.000 άτομα σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν 32.000 άτομα. Παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα να υπάρξει πιστοποίηση κατά τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και μετά το τέλος του, οι συμμετέχοντες που ενδιαφέρονται για την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική επιχειρηματικότητα θα μπορούν να υποστηριχτούν σε ένα δεύτερο «βήμα» από επόμενα προγράμματα, στα οποία άμεσα θα εντάσσονται μέσω του ΟΑΕΔ.

Επιπλέον οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα θεμελιώνουν και δικαίωμα να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας.

«Στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας υπάρχει παραπάνω μοριοδότηση για μεγάλες ηλικίες και παραπάνω μοριοδότηση γι’ αυτούς που είναι μακροχρόνια άνεργοι. Άρα ένας που είναι σε μεγάλη ηλικία και επίσης μακροχρόνια άνεργος φυσικά θα παίρνει μεγαλύτερη μοριοδότηση για να μπορεί να εντάσσεται πιο εύκολα» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...