Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Σίμος Κεδίκογλου: Ανατριχιαστική η τυφλή υποταγή της κυβέρνησης στο δόγμα «όλα για την καρέκλα»

«Οι μάσκες έπεσαν, δεν είστε οι αριστεροί που λέτε, μακιαβελικοί είσαστε, πιστοί μόνο στην αρχή, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και ο μόνος σκοπός σας είναι  η παραμονή στην εξουσία με κάθε μέσο και με κάθε κόστος για την κοινωνία» τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου από το βήμα της Ολομέλειας απευθυνόμενος στους υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης,
υπογραμμίζοντας ότι είναι ανατριχιαστική η τυφλή υποταγή τους στο δόγμα εξουσία πάση θυσία ή επί το λαϊκότερο, όλα για την καρέκλα και κατηγορώντας τους παράλληλα για ιδεοληψία, ανικανότητα, ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό, που έφεραν καταστροφικά αποτελέσματα και οδήγησαν στο τέταρτο μνημόνιο.

Ο Σίμος Κεδίκογλου άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι συνεχίζουν να εξαπατούν τους Έλληνες πολίτες, προκειμένου να διατηρήσουν την εξουσία, διερωτώμενος, αν με το 1,8 δις έμμεσων φόρων, με την αύξηση του ΕΝΦΙΑ, με τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, με τις περικοπές των συντάξεων, που βαφτίστηκαν επαναυπολογισμός, προστατεύουν τους ασθενέστερους, όπως διατείνονται διεκδικώντας πλέον όσκαρ υποκριτικής ερμηνείας.

Ενδεικτική ήταν η αναφορά του στην περίπτωση με τις μικροζυθοποιίες, τις  επιχειρήσεις που στήθηκαν και άνθησαν στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και που ενώ θα έπρεπε να δουν πως θα τις πολλαπλασιάσουμε, εντούτοις  τις εξοντώνουν επιβάλλοντας  έναν παράλογο επιπλέον φόρο,  αυξάνοντας πρώτη φορά αυξάνετε τον ΕΦΚ μόνο  σε ένα είδος ποτού, ωφελώντας τον εισαγόμενο ανταγωνισμό εις βάρος των ελληνικών επιχειρήσεων. 

Χαρακτηριστικά τόνισε: « στη ρίζα του κακού της διακυβέρνησής σας βρίσκεται το μένος σας εναντίον του ιδιωτικού τομέα,  δαιμονοποιείτε, στοχοποιείτε τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, τον  κόσμο της παραγωγής δεν καταλαβαίνετε, ότι οι μόνες ελπίδες ανάπτυξης βρίσκονται στον ιδιωτικό τομέα, για αυτό θα αποτύχετε, για αυτό πρέπει να φύγετε το συντομότερο δυνατό». 

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Σίμος Κεδίκογλου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε συγκεκριμένα άρθρα του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στη δημιουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων και της Δημόσιας Αρχής Λιμένων στο πλαίσιο ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά την οποία μπορεί να υπέγραψε ο πρωθυπουργός, δυσκολεύεται όμως να αποδεχτεί ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας.

Επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι δίνουν στη Ρυθμιστική Αρχή αστυνομικές και δικαστικές υπερεξουσίες, πρωτοφανείς, που εγείρουν σοβαρότατα νομικά ερωτήματα σε βαθμό αντισυνταγματικότητας, συγχέονται οι διοικητικές αρμοδιότητές της με τα δικαιώματα, που ασκεί για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ σε ό, τι αφορά τη ΔΑΛ οι αρμοδιότητές της δεν κατονομάζονται και ταυτόχρονα δημιουργούνται σοβαρότατα προβλήματα αλληλοεπικάλυψης. «Η μόνη αρμοδιότητα-είπε- που κατονομάζεται ρητώς είναι ο έλεγχος της εφαρμογής των συλλογικών συμβάσεων και γενικότερα της εργατικής νομοθεσίας δηλαδή συνδικαλιστική αστυνομία. Συγχαρητήρια ούτε οι Μπολσεβίκοι του Λένιν δεν το είχαν σκεφτεί αυτό, γιατί δημιουργείται λοιπόν; Για να ικανοποιήσει τις ιδεοληψίες του ο υπουργός και να βολέψει φυσικά τους εκλεκτούς του από τον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά».

Ακολουθεί αναλυτικά η ομιλία:

Κυρίες και κύριοι 

Είναι εκπληκτική, ανατριχιαστική θα έλεγα η τυφλή υποταγή της κυβέρνησης και των βουλευτών της στο δόγμα εξουσία πάση θυσία ή επί το λαϊκότερο, όλα για την καρέκλα. Οι μάσκες έπεσαν. Δεν είστε οι αριστεροί που λέτε, μακιαβελικοί είσαστε, πιστοί μόνο στην αρχή «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και ο μόνος σκοπός σας είναι  η παραμονή στην εξουσία με κάθε μέσο, με κάθε κόστος για την κοινωνία. Η ιδεοληψία, η ανικανότητα, η ανευθυνότητα μαζί με τον κυνισμό και τον τυχοδιωκτισμό σας έφεραν καταστροφικά αποτελέσματα, έφεραν το τέταρτο μνημόνιο. Λέγατε ότι θα κόψετε τα μνημόνια και τελικά φέρατε μνημόνιο με «κόφτη». Αυτά τα ανήκουστα μέτρα, που φέρνετε στη Βουλή, είναι αποτέλεσμα της διακυβέρνησής σας, της διαπραγμάτευσής και των 86 δις  ευρώ που στοιχίσατε στους Έλληνες, όπως δήλωσε ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Προσπάθησε να το διαψεύσει ο κ. Βαφρουφάκης αλλά δεδομένης της αναξιοπιστίας που αποδίδετε  εσείς οι ίδιοι στον κ. Βαρουφάκη, φαντάζομαι ότι η διάψευση Βαρουφάκη συνιστά επιβεβαίωση. 
Είπατε πολλά παραμύθια για να πάρετε την εξουσία. Είπατε ακόμα περισσότερα παραμύθια  για να τη διατηρήσετε. Όμως,  τα όσα λέτε αυτές τις ημέρες σε αυτό το νομοσχέδιο, ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Είναι για όσκαρ υποκριτικής ερμηνείας.
Λέτε, για παράδειγμα , ότι στην επερχόμενη φοροκαταιγίδα προστατεύετε τους ασθενέστερους. Με 1,8 δις έμμεσους φόρους τους προστατεύετε που κατανέμονται ισομερώς σε όλους;
 Που επιβαρύνουν αναλογικά περισσότερο το φτωχό, γιατί μισό ευρώ αύξηση στα τσιγάρα είναι πολύ πιο βαριά για τον άνθρωπο  που παίρνει 600 ευρώ από ότι για αυτόν που παίρνει 1500. Για να μη θυμηθώ τι λέγατε για τον ΕΝΦΙΑ και τι φέρνετε. Αυξήσεις μεγάλες και δεν μιλάω για Εκάλη και Ψυχικό, μιλάω για την περιφέρεια, για  τα χωριά. Σκεφτείτε τον καφετζή ενός μικρού χωριού. Πρόσφατα του τριπλασιάσατε τις ασφαλιστικές εισφορές, τώρα, τού αυξάνετε και τον ΕΝΦΙΑ.  Εκτός, αν θεωρείτε ότι ο καφετζής και οι συγχωριανοί του είναι πλούσιοι. Άλλωστε στη νέα γλώσσα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η νέα γλώσσα που η περικοπή συντάξεων βαφτίζεται επαναυπολογισμός το όριο της φτώχειας έχει γίνει όριο πλούτου και κάπως έτσι εξαφανίζεται η μεσαία τάξη. Ειδικά τον καφετζή του χωριού πρέπει να τον θεωρείτε πολύ πλούσιο αν συνυπολογίσουμε τη νέα φορολογική επιβάρυνση στον καφέ. Μία επιβάρυνση παράλογη, που όχι μόνο δεν θα αυξήσει τα έσοδα, αλλά θα οδηγήσει και σε δραματική απώλεια θέσεων εργασίας. 
Ξέρετε πόσα άτομα απασχολούνται σήμερα στον κύκλο εργασίας του καφέ, στην παραγωγή, στο εμπόριο. Έχετε υπολογίσει τις συνέπειες, γιατί οι άνθρωποι της συγκεκριμένης αγοράς λένε ότι θα είναι βαρύτατες. Αντίστοιχες προειδοποιήσεις σάς είπαν και οι εκπρόσωποι των φορέων εδώ στην Επιτροπή, αλλά, σιγά μην τους ακούσατε, τους αφήσατε τρία λεπτά να μιλήσουν και τούς ξεπετάξατε. 
Άλλωστε στη ρίζα του κακού της διακυβέρνησής σας βρίσκεται το μένος σας εναντίον του ιδιωτικού τομέα,  δαιμονοποιείτε, στοχοποιείτε τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, τον  κόσμο της παραγωγής δεν καταλαβαίνετε, ότι οι μόνες ελπίδες ανάπτυξης βρίσκονται στον ιδιωτικό τομέα, για αυτό θα αποτύχετε, για αυτό πρέπει να φύγετε το συντομότερο δυνατό. 
Ενδεικτική είναι η περίπτωση με τις μικροζυθοποιίες. Μιλάμε για επιχειρήσεις που στήθηκαν και άνθισαν στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, μιλάμε για αξιέπαινες περιπτώσεις που θα έπρεπε να δούμε πώς θα τις πολλαπλασιάσουμε   και εσείς τους τσακίζετε με ένα παράλογο επιπλέον φόρο,  πρώτη φορά αυξάνετε ο ΕΦΚ μόνο  σε ένα είδος ποτού και ποιος ωφελείτε; ο εισαγόμενος ανταγωνισμός, δηλαδή, τι κάνετε ξεκληρίζετε ελληνικές επιχειρήσεις ευνοώντας ξένες.
Να έρθω ,όμως, στα άρθρα του τομέα ευθύνης που μού ανέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τομέα Ναυτιλίας, στα άρθρα 107 με 132 για να διαπιστώσουμε ότι ακόμα και όταν εκόντες-άκοντες πάτε να κάνετε το σωστό, το κάνετε με λάθος τρόπο. Μιλάω για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς για τη συμφωνία που υπέγραψε ο πρωθυπουργός, αλλά δυσκολεύετε να χωνέψει ο αρμόδιος υπουργός. Τα εν λόγω άρθρα αφορούν τη δημιουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων και της Δημόσιας Αρχής Λιμένων.
Να αρχίσουμε με τη ΡΑΛ, θεωρητικά γίνεται Ανεξάρτητη Αρχή και αυτό είναι καλό αυτό άλλωστε ήταν κάτι που προβλεπόταν από το δικό μας νόμο του 2013. Στην πράξη όμως την κάνετε «γιαλαντζί» Ανεξάρτητη Αρχή γιατί ουσιαστικά επιλέγεται η Αρχή, επιλέγονται τα μέλη και ο πρόεδρος από την κυβέρνηση, αν θέλατε να είναι όντως Ανεξάρτητη θα έπρεπε να επιλέγεται από τη Διάσκεψη των Προέδρων, όπως το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.
 Επιπλέον, δίνετε στην Ρυθμιστική Αρχή αστυνομικές και δικαστικές υπερεξουσίες, πρωτοφανείς που εγείρουν σοβαρότατα νομικά ερωτήματα σε βαθμό αντισυνταγματικότητας. Το σοβαρότερο όμως πρόβλημα  με τη Ρυθμιστική Αρχή είναι, ότι συγχέονται οι διοικητικές αρμοδιότητές της με τα δικαιώματα, που ασκεί για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου,  δηλαδή, προσδιορίζει και επιβάλλει τις ποινικές ρήτρες που απορρέουν από μία σύμβαση παραχώρησης και μετά αν οι ενδιαφερόμενοι έχουν ένσταση ή αντίρρηση πρέπει να πάνε στη Ρυθμιστική Αρχή.
Υπάρχει μία αμερικανική έκφραση, που λέει «judge, juror, and executioner»,   ο κ Τσακαλώτος θα την  ξέρει ή όσοι βλέπουνε Γουέστερν, να την μεταφράσω είναι δικαστής, ένορκος, εκτελεστής, αυτό που κάνετε εδώ είναι αστυνομικός δικαστής ένορκος, εφέτης, εκτελεστής και όλα αυτά από τους εκλεκτούς του υπουργού. Και αν με τη Ρυθμιστική Αρχή έχουμε κάτι απαραίτητο που γίνεται με λάθος τρόπο, η Δημόσια Αρχή Λιμένων είναι κάτι το εντελώς αχρείαστο. Ενδεικτικό είναι ότι οι αρμοδιότητες της ΔΑΛ δεν κατονομάζονται, η δε γενικότερη περιγραφή των αρμοδιοτήτων δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα αλληλοεπικάλυψης. Προσέξτε όχι μόνο με τη ΡΑΛ, όχι μόνο με τη Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής , όχι μόνο με το Υπουργείο  Οικονομικών, όχι μόνο με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, όχι μόνο με την Επιθεώρηση Εργασίας, είναι ένα απίστευτο μπάχαλο. Η μόνη αρμοδιότητα που κατονομάζεται ρητώς είναι ο έλεγχος της εφαρμογής των συλλογικών συμβάσεων και γενικότερα της εργατικής νομοθεσίας δηλαδή συνδικαλιστική αστυνομία της συγχαρητήρια ούτε οι Μπολσεβίκοι του Λένιν δεν το είχαν σκεφτεί αυτό, γιατί δημιουργείται λοιπόν; Για να ικανοποιήσει τις ιδεοληψίες του ο υπουργός και να βολέψει φυσικά τους εκλεκτούς του από τον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά, με μία υπογραφή του μετατάσσονται. Θα τα αντιμετωπίζαμε όλα με γραφικότητα, αν δεν υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο επιπλοκών στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, αυτό καταλαβαίνω από την τροπολογία, που κατέθεσε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ,  που θέλει να τροποποιήσει τα άρθρα αυτά, λέγοντας στην αιτιολογική έκθεση,  ότι πρέπει να εξασφαλιστεί,  ότι η απονομή κανονιστικών και ρυθμιστικών αρμοδιοτήτων στη ΡΑΛ δεν αποσκοπεί στην άμεση ή έμμεση τροποποίηση  όρων συμβάσεων παραχώρησης ή νόμων που τις κυρώνουν καθώς και του θεσμικού πλαισίου του ανταγωνισμού. Τι γίνεται; Συνεννοείστε με τον κυβερνητικό σας εταίρο;, συνεννοείστε  με τον υπουργό Ναυτιλίας; γιατί εδώ βλέπω πρόβλημα. Φυσικά, αυτές οι διατάξεις είναι απαράδεκτες,  όπως και το σύνολο του νομοσχεδίου. Και βέβαια, όταν κάνετε περικοπές μην πάτε κατευθείαν στα ειδικά μισθολόγια, 150 εκατομμύρια αυξήσεις στους εκλεκτούς σας, δεν κόβετε κάτι από εκεί πέρα;

Ευχαριστώ πολύ.

5 σχόλια:

  1. Ουστ.... Συμφωνω απολυτα !!! Μονο τετοιες εκφρασεις δυστηχως σας αρμοζουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριε κεδικογλου βλεπω τον Μιχο υπουργο δημοσιας ταξης...αν σας λεει κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα παιδια του μπαμπα....τα παιδια του κολονακιου που δεν εχουνε δουλεψει ποτε στη ζωη τους θα μας σωσουνε...βουτηρομπεμπεδες ολοι σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μη στεναχωριεστε κυριε σιμο ,εσας και το κομμα σας δεν μπορει κανενας να σας περασει στα οσκαρ υποκριτικης, βλεπετε εχετε χρονια καριερα θεατρινου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...