Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Με φλεγόμενα οδοφράγματα και αμείωτη ένταση οι κινητοποιήσεις

Τα συνδικάτα που αντιτίθενται στο σχέδιο νόμου για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων κάλεσαν σε ανακοίνωσή τους να «ενισχυθούν οι κινητοποιήσεις», οι διαδηλώσεις και οι αποκλεισμοί που πραγματοποιούνται εδώ και περισσότερο από δύο μήνες στη Γαλλία. 
Το διασωματειακό στο οποίο συμμετέχουν
τα οκτώ συνδικάτα τα οποία αντιτίθενται στο σχέδιο νόμου κάλεσε σε ανακοίνωσή του να «συνεχιστούν και να διευρυνθούν οι κινητοποιήσεις».

Δεκάδες χιλιάδες ειναι οι άνθρωπο που κατέβηκαν στους δρόμους σε ολόκληρη τη Γαλλία κατά του σχεδίου νόμου, που έχει σκοπό να δώσει μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αλλά απειλεί να αυξήσει, σύμφωνα με τους αντιπάλους του, την εργασιακή αβεβαιότητα των μισθωτών.

Τις τελευταίες ημέρες το κίνημα έχει σκληρύνει τη στάση του με τον αποκλεισμό λιμανιών, διυλιστηρίων και αποθηκών καυσίμων, μια μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση που θέλει να αποφύγει την παράλυση της χώρας δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού Euro 2016.

Ηδη τα πρατήρια καυσίμων αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις, ουρές αυτοκινήτων σχηματίζονται καθημερινά έξω από βενζινάδικα και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει επιβληθεί πλαφόν στην ποσότητα βενζίνης την οποία μπορούν να προμηθευτούν τα ιδιωτικά μέσα μεταφοράς σε ολόκληρη τη χώρα



Παράλληλα έρευνα του Γαλλικού Ινστιτούτου Κοινής Γνώμης (IFOP) που δημοσιεύτηκε χθες, δείχνει ότι το 62% των Γάλλων θεωρεί το κίνημα δικαιολογημένο, παρά την «παράλυση» που έχει επιφέρει στη χώρα

με πληροφορίες από newsbomb.gr - thepressproject.gr -  kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...