Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Σωματείο εργαζομένων«ΖΟΥΡΑ» - Να ανακληθούν οι απολύσεις, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα σε εργαζόμενους

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου μας πραγματοποιούμε σήμερα κινητοποίηση για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας που η εργοδοσία καταπατάει με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ζήσουμε.


Είμαστε απλήρωτοι πολλούς μήνες, άλλοι 3, άλλοι 6 και περισσότερους. Ορισμένοι συνάδελφοί μας έχουν απολυθεί χωρίς ούτε και αυτοί να έχουν εξοφληθεί. Οι συνάδελφοι στις εγκαταστάσεις της Τανάγρας εργάζονται 2 ημέρες την εβδομάδα, ενώ στις εγκαταστάσεις στην Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν συνάδελφοι που
εργάζονται 6 ή 7 ημέρες (χωρίς βέβαια να τις πληρώνονται!). 

Η εργοδοσία προσπαθεί να επιβάλλει μεγάλη εντατικοποίηση της δουλειάς, δεν τηρεί μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με λίγα λόγια θέλει να μας λιώσει προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα με εκβιασμό επιβλήθηκαν μειώσεις, μάλιστα προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις υποσχέθηκαν ότι θα δίνουν τα υπόλοιπα στο χέρι («μαύρα») και που φυσικά τώρα τα έκοψαν και αυτά. 

Αυτή, ή παρόμοια, είναι η κατάσταση όχι μόνο στην επιχείρηση που εργαζόμαστε εμείς, αλλά σε όλη την πτηνοτροφία που είναι ο πιο «δυναμικός» κλάδος της ζωικής παραγωγής!!! Ευθύνες για αυτήν την κατάσταση έχουν οι βιομήχανοι αλλά και όλες οι κυβερνήσεις μαζί και η τελευταία, που έχουν δώσει αέρα στα πανιά τους. 

Ευθύνες έχει και ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός που έχει βάλει τη σφραγίδα του στην επίθεση στους εργαζόμενους των άλλων πτηνοτροφικών επιχειρήσεων. Εμείς αντιμετωπίζουμε τα σχέδια των ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΝΗΤΣΙΑΚΟΥ γιατί είμαστε εμπόδιο για να αυξάνουν την κερδοφορία τους. 

Διεκδικούμε να ανακληθούν οι απολύσεις, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα σε εργαζόμενους και απολυμένους, να τηρηθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να επιστρέψουν οι μισθοί στα προ μειώσεων επίπεδα, να υπογραφεί η επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχουμε διαμορφώσει. 


Η Διοίκηση





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...