Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Στο τραπέζι και το «καρότο» επιμήκυνσης φόρων από τα φετινά εκκαθαριστικά

Να λειάνει τις γωνιές από τους υπέρογκους φόρους ακόμη και για πενιχρά εισοδήματα από τα φετινά εκκαθαριστικά προσπαθεί να προωθήσει το οικονομικό επιτελείο για τους Έλληνες φορολογούμενους, παραφράζοντας εν ολίγοις την λαϊκή παροιμία που λέει ... τι Σάββατο πεθάνεις, τι Κυριακή, Δευτέρα θα σε θάψουν...
Έτσι μετά το πέρας των δόσεων του ΕΝΦΙΑ στα τέλη Φλεβάρη, και με χρονικό σκόντο ενός μήνα περίπου, χωρίς οι Έλληνες φορολογούμενοι να βάλουν το χέρι στη τσέπη, θα ξεκινήσουν οι δόσεις φόρων από τα φετινά εκκαθαριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερήσιας, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται πρόταση των κυβερνώντων για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος σε 8 ή 9 δόσεις, πρόταση βεβαίως, με την οποία θα πρέπει να συμφωνήσει το κουαρτέτο των θεσμών. Στόχος όπως αναφέρεται να ελαφρύνει σημαντικά τα ποσά των δόσεων που θα κληθούν να πληρώσουν  στο Δημόσιο εκατομμύρια νοικοκυριά.
Για παράδειγμα, αν η φορολογική δήλωση υποβληθεί και εκκαθαριστεί τον Μάρτιο, τότε η συνολική φορολογική οφειλή του εκκαθαριστικού θα μπορεί να εξοφληθεί σε 9 μηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων μέχρι το τέλος Απριλίου και η τελευταία μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.
Για όσους θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους τον Απρίλιο (που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και οι περισσότεροι δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι φέτος η 30η Απριλίου) οι μηνιαίες δόσεις για την εξόφληση των οφειλόμενων ποσών θα είναι 8, από Μάιο μέχρι Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...